Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Πάτρα: Δίνει ζωή ο 22χρονος Δημήτρης- Σε εξέλιξη η λήψη οργάνων

Πάτρα: Δίνει ζωή ο 22χρονος Δημήτρης- Σε...

Ο Πατρινός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία

Ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας δίνει ο 22χρονος Δημήτρης, ο οποίος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μέσα στο κρεοπωλείο του πατέρα και από χθες το βράδυ διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός. Η διαδικασία λήψης των οργάνων βρίσκεται σε εξέλιξη  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα από τον άτυχο 22χρονο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

 

Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση  να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φωτεινή Φλίγκου, η καρδιά του 22χρονου έχει μεταφερθεί στο Ωνάσειο, το ήπαρ στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, και οι κερατοειδής στο νοσοκομείο που εφημερεύει.

Οι γονείς δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Φωτεινή Φλίγκου, τόνισε οτι επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του άτυχου 22χρονου, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με καταστροφική εγκεφαλική αιμορραγία. Υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε. Όταν οι γονείς ενημερώθηκαν για το μη αναστρέψιμο της κατάστασης αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του, κάνοντας μέσα στο θρήνο τους μια τεράστια υπέρβαση, δίνοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports