Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Fake news από Τουρκία: «Η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά»

Fake news από Τουρκία: «Η ελληνική ακτοφ...

Το «άσπρο-μαύρο»

Η Τουρκία κάνει το «άσπρο-μαύρο» και ισχυρίζεται ότι το σκάφος του Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά σκάφη στο Φαρμακονήσι και όχι το αντίθετο, ότι τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε το ελληνικό σκάφος, όπως ανακοίνωσε το Σώμα νωρίτερα σήμερα (5.1.2023).

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση από τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι, τα αλευτικά που είχαν τουρκική σημαία και βρίσκονταν στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Tekağaç της συνοικίας Didim του Αϊδινίου, παρενοχλήθηκαν από το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού στις 12:02 το μεσημέρι.

 «Η ομάδα της ελληνικής ακτοφυλακής στην περιοχή απομακρύνθηκε από το σκάφος της ακτοφυλακής μας, το οποίο στάλθηκε άμεσα στο σημείο και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη εξασφάλισαν την ασφαλή συνέχιση της κυνηγετικής τους δραστηριότητας», υποστηρίζει το τουρκικό λιμενικό.

Υποστηρίζουν επίσης ότι τα προειδοποιητικά πυρά από το ελληνικό Λιμενικό «έπεσαν» κατά την απομάκρυνση του σκάφους από την περιοχή, ενώ η τουρκική ακτοφυλακή «απάντησε με τον ίδιο τρόπο».

 Η ανακοίνωση του Λιμενικού της Τουρκίας
«Στις 05 Ιανουαρίου 2023, στις 12:02, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στάλθηκε αμέσως σε σημείο συμβάντος, μετά από αναφορά ότι αλιευτικά με τουρκική σημαία που ασχολούνταν με αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Tekağaç στο Didim της επαρχίας Aydn, παρενοχλήθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία πήγε στην περιοχή.

Το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος απομακρύνθηκε από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που του είχε ανατεθεί το περιστατικό και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είχαν έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις αλιευτικές τους δραστηριότητες. Όταν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής πυροβόλησε επίσης στον αέρα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνεχίζει να εκπληρώνει το καθήκον της να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις γαλάζιες θάλασσες της πατρίδας μας, εντός της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας επί 24ώρου βάσεως».

Το περιστατικό που κατήγγειλε το ελληνικό Λιμενικό
Το ελληνικό Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε σήμερα ότι περιπολικό σκάφος που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, παρενοχλήθηκε από τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Πηγή: onalert.gr 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις