Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι συμβαίνει με το βακτήριο «Λεγιονέλλα» που βρέθηκε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου-Τι λέει στο thebest ο Απ. Βανταράκης  

Τι συμβαίνει με το βακτήριο «Λεγιονέλλα»...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί

Να επανέλθει στις επιτρεπόμενες τιμές το βακτήριο «λεγιονέλλα» που βρέθηκε στο νερό του νοσοκομείου της Ζακύνθου αναμένουν οι αρμόδιοι φορείς. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο βακτήριο που υπάρχει στο νερό και είναι απαραίτητο να ελέγχονται συχνά οι τιμές του για να λαμβάνονται μέτρα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr o ο Καθηγητής Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, ο οποίος κλήθηκε από την 6η ΥΠΕ να συνδράμει, στο πλαίσιο της δειγματοληψίας που είναι υποχρεωμένο να κάνει το νοσοκομείο δύο φορές το χρόνο, βρέθηκαν τιμές εκτός των ορίων.

«Το βακτήριο βρίσκεται στα υδατοσταγονίδια, στο ντους, στις βρύσες, εκεί υπάρχει ο κίνδυνος, όχι τόσο στο πόσιμο νερό. Με βάση τη νομοθεσία, το όριο είναι τα 500- 1.000 και από τη δειγματοληψία προέκυψε μεγαλύτερο. Θερμικό σοκ και υπερχλωρίωση του δικτύου είναι τα μέτρα που ακολουθούνται σε αυτή την περίπτωση. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση της θερμοκρασίας του ζεστού νερού και παραπάνω χλώριο από το κανονικό

Τα μέτρα έχουν ληφθεί ήδη. Πρόκειται για ένα βακτήριο το οποίο βρίσκεται μέσα στην ύδρευση και «φωλιάζει». Θεωρώ ότι θα πέσουν τα νούμερα, θα γίνει ξανά δειγματοληψία για να διαπιστωθεί ποια είναι η πορεία. Θεωρώ επίσης ότι επειδή από την πρώτη στιγμή έγινε υπερχλωρίωση τα νούμερα θα έχουν πέσει».

«Όσο μεγαλύτερο είναι το νούμερο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος. Δεν σημαίνει πως αύριο θα πάθει κάποιος κάτι, όμως ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.  Όχι μόνο τα νοσοκομεία αλλά και τα ξενοδοχεία, πρέπει να ελέγχουν την παρουσία βακτηρίου, δύο φορές το χρόνο, καλοκαίρι και χειμώνα» καταλήγει ο κ. Βανταράκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις