Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Βαδίσαμε στις πεζογέφυρες του έλους της Αγυιάς και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας

Βαδίσαμε στις πεζογέφυρες του έλους της ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η «talk of the town» βόλτα τις τελευταίες λιακάδες στην πόλη αποκαλύπτει μια απρόσμενη φυσική όαση με super stylish πρόσβαση

Η καλύτερη πρόταση για αυτές τις υπέροχες μέρες στην καρδιά του χειμώνα είναι μια βόλτα στην εσωτερική πλευρά του έλους της Αγυιάς, πριν την Πλαζ. Η διαδρομή πάνω από το νερό, στις ξύλινες πεζογέφυρες, ενώ ολόγυρα υψώνονται καλάμια και γενικότερα βλάστηση υγροβιότοπου προσφέρει πραγματικά πρωτόφαντες εικόνες. Η ανάπλαση σε αυτό το σημείο (που δεν είναι ορατό από τον παραλιακό δρόμο) εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο του μεγάλου οικολογικού πάρκου αναψυχής στην περιοχή, αλλά έχει εντυπωσιάσει τόσο τον κόσμο, ώστε να είναι «talk of the town» πριν την παρουσίαση της τελικής υλοποίησης.

Το σύνολο του έργου δεν έχει ακόμα περατωθεί. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί: Οι εν λόγω διάδρομοι περιπάτου πάνω από την υδάτινη επιφάνεια συνδυασμένοι με μινιμαλιστικά κιόσκια – παρατηρητήρια που αποκαλύπτουν μια σπάνια φυσική ομορφιά, εγκρίθηκαν (2019) και χρηματοδοτήθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με το ποσό των 3.145.000 ευρώ, ενώ εισηγήθηκαν, μελετήθηκαν  και κατασκευάστηκαν με τη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων. (Υπεύθυνη η διευθύντρια Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου, Ελένη Αλεξοπούλου). Το project περιλαμβάνει επίσης τις διαδρομές με πατημένο χώμα για μαζική άθληση και περίπατο, τον ποδηλατόδρομο Κανελλοπούλου- Πλαζ, το πάρκινγκ και την τοποθέτηση τραπεζοπάγκων φωτιστικών, στηριγμάτων κ.α. αλλά και έξτρα φύτευση.

Τί είδαμε λοιπόν εκεί σε μια δική μας περιήγηση; Ένα τοπίο που δεν φανταζόμασταν, το οποίο έχει όλες τις χάρες να εξελιχθεί στη νέα μεγάλη περαντζάδα της Πάτρας μετά το Νότιο Πάρκο. Ξεδιπλώνεται στα μάτια σου ενώ δεν το περιμένεις, έχοντας συνηθίσει άλλες οπτικές παραστάσεις προς τη θάλασσα. Ερχεσαι σε επαφή με έναν άλλο κόσμο σπάνιων φυτών και ζώων, μαθαίνεις δηλαδή την άγνωστη χλωρίδα και την πανίδα μας σε μια μικρή όαση δίπλα στην πόρτα μας. Ηδη ανέδειξαν το σημείο με επίσκεψή τους τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ενέργειας & Πρασίνου του Δήμου ενώ αναμένονται διαδοχικές ξεναγήσεις μαθητών και σωματείων. Όμως ιδιωτικά πολύς είναι ο κόσμος που συρρέει καθημερινά με σύμμαχο τον καλό καιρό. Οι φωτογραφίες είναι αδιάκοπες και πολλοί ανυπομονούν να δουν κάποια νεροχελώνα ή ένα σπάνιο πουλί. Εκείνο που μας γοήτευσε επίσης ήταν η αφαιρετική, eco design προσέγγιση που εντάσσεται απόλυτα στο περιβάλλον. Η σύγχρονη αισθητική,  που είναι βασισμένη στο ξύλο, ώστε η όλη πρόσβαση να εναρμονίζεται στη γύρω γεωγραφία, δίχως φαντεζί υπερβολές, ετερόκλητα στοιχεία και «φλυαρία» σε υλικά. Οι ξύλινες γέφυρες και τα κυβιστικά «σπιτάκια» με τα γραμμικά ξυλάκια  είναι λες και ξεπήδησαν από διάσημα περιοδικά διακόσμησης λανσάροντας το Nordic style ή θυμίζουν σινεμά Βόρειας Ευρώπης. Πηγαίνετε και θα δείτε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View