Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

RETROSPECTIVE 2022

/

Το "πρόσωπο" και τα πρόσωπα της πολιτικής στην Πάτρα και την Αχαΐα- Οι πρωταγωνιστές

Το "πρόσωπο" και τα πρόσωπα τη...

Ποιοί και γιατί απασχόλησαν την πολιτική επικαιρότητα

Το 2022 είχε τη δική του πολιτική... ταχύτητα σε ό,τι αφορά την Πάτρα και την Αχαϊα. Αυτά είναι τα πρόσωπα και οι στιγμές που μπήκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην ατζέντα των πρωταγωνιστών τη χρονιά που έφυγε.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ: ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Εννιά Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταγράφηκαν στους δέκα πρώτους πιο δραστήριους βουλευτές του Κοινοβουλίου. Ένας από αυτούς, ο έβδομος μάλιστα στη σχετική λίστα για το έτος 2022 ήταν και ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, Κώστας Μάρκου, έχοντας καταθέσει και συνυπογράψει μέχρι σήμερα περί τις 2.392 ερωτήσεις!
Αιχμηρός, παρεμβατικός, δραστήριος, με δικό του πολιτικό ταμπεραμέντο, ο Κώστας Μάρκου (συχνά σε συνεργασία με τη έτερη δραστήρια βουλευτή του Σύριζα Σία Αναγνωστοπούλου) μετέφερε δυνατά  τη φωνή τα Αχαΐας στα έδρανα της Βουλής και έπιασε με το σπαθί του μια θέση στην πιο παρεμβατική  δεκάδα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΛΑΪ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΕΛΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Ο Αχαιός πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε την Άγκυρα όπου βραβεύτηκε  με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Çankaya, μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Zulfu Livaneli,για την προσφορά τους στους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Το βραβείο που δόθηκε  για πρώτη φορά το 2022, ήταν πρωτοβουλία του Δημάρχου της Çankaya,Alper Tasdelen και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής ήταν ο πρώην Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Hikmet Cetin.

 Η τελετή βράβευσης, έγινε το  Σάββατο 15 Ιανουαρίου,παρουσία του Προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Kemal Kilicdaroglu, της Προέδρου του Καλού Κόμματος (Iyi Parti), Meral Aksener, του δημάρχου της Άγκυρας  Mansur Yavas, μελών του Τουρκικού κοινοβουλίου και εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος. 

Κάποιοι επικρότησαν, κάποιοι κατέκριναν. Έτσι όμως δεν είναι η πολιτική;

 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΠΗΡΕ ΤΟΝ "ΠΟΝΤΟ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Πήρε τον πόντο για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές από το στόμα του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην Πάτρα και μάλιστα μετά από ερώτηση του thebest.gr.

H ερώτηση μεταξύ άλλων, αφορούσε και στο αν η ΝΔ προτίθεται να δώσει χρίσματα σε πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και κατά πόσο αυτό θα επηρεαστεί και από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν η εξής:  "Δεν θέλω να πω τίποτα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα πω μόνο ότι όπως γνωρίζετε πια, το κόμμα ειδικά στις εκλογές του α βαθμού παίρνει αποστάσεις από τη λογική των παραδοσιακών χρισμάτων. Για τον β΄ βαθμό θέλω να εκφράσω την μεγάλη  μου ικανοποίηση για τη συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη, τον στηρίξαμε την προηγούμενη φορά, προφανώς θα τον στηρίξουμε και πάλι στις εκλογές του Οκτωβρίου".

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης μοιάζει να πορεύεται ισχυρός προς τις εκλογές του Οκτωβρίου. Ποιος θα είναι ο απέναντι πόλος; Και πόσο ισχυρός; Οι εκτιμήσεις λένε ότι θα έχουμε απάντηση σε αυτό μετά τις εθνικές εκλογές.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΙΒΑΛΗΣ: ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ "ΑΣΟΥΣ" ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Προέδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας  μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι των δημοτικών εκλογών για το Δήμο Πατρέων βάζοντας πάνω στο τραπέζι τον... άσο του λίγο πριν εκπνεύσει ο Οκτώβριος και δύο μήνες πριν δείξει το ημερολόγιο  το -κομβικό για την Πάτρα- έτος 2023.  Ετών 47, με ευθεία αναφορά στην κεντροαριστερά αλλά και με διείσδυση σε πρόσωπα ερχόμενα από το χώρο της κεντροδεξιάς, έχοντας αποδείξει κατά  τη διάρκεια της θητείας του στο ΤΕΕ τη διάθεσή του να κινείται στη βάση συνθέσεων απόψεων  και θέσεων ανεξαρτήτως «χρώματος» και τη δυνατότητά του να το επιτυγχάνει  με μεγάλη επιτυχία,  απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχονται να ενωθούν για να γίνει η «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι».

Ο Βασίλης Αϊβαλής  μοιάζει να εισάγει ένα νέο ύφος στην προεκλογική κούρσα για τον Δήμο της Πάτρας διατηρώντας τους τόνους χαμηλά, προτάσσοντας την ηπιότητα και την θετική ενέργεια ως τρόπο έκφρασης και κίνησης εντός της «σκακιέρας» και επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί εχθρό του κανέναν: ούτε  καν τον Κώστα Πελετίδη για τον οποίο σχολιάζει ότι μετά από δύο θητείες κατά τη διάρκεια των οποίων προσέφερε όσα μπορούσε να προσφέρει, πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη για να προχωρήσει μπροστά με μεγαλύτερη ταχύτητα η πόλη.

Στα πολιτικά «πηγαδάκια» σχολιάζουν ότι με βάση την πολιτική  «γεωγραφία» της Πάτρας είναι αυτός που μπορεί να κερδίσει τον Κώστα Πελετίδη σε έναν πιθανό δεύτερο γύρο, ενώ συζητείται η στήριξή του από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο  να βρίσκεται σε συζητήσεις και με πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας παράταξης που θα προχωρήσει στη συνθετική αντεπίθεση που απαιτείται για να αλλάξει η Πάτρα  ρυθμό, στόχο, προσωπικότητα και δυναμική.

Η φιλική προσωπικότητά του και η έλλειψη συγκρουσιακής διάθεσης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν διαθέτει αντιπάθειες λέγεται ότι προκαλεί ήδη πονοκεφάλους στο στρατόπεδο Πελετίδη.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντός του για τον Δήμο Πατρέων, τον έκανε πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει. Θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς που έρχεται; Η κάλπη θα δώσει την απάντηση.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΛΙΑ: ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μία γυναίκα αναδείχθηκε  στις 9 Ιανουαρίου του 2022 Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας και το προεδρείο του οποίου έγινε γυναικεία υπόθεση μετά την εκλογή και της Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα στη θέση της Αντιπροέδρου και την ανανέωση της θητείας της Ευθυμίας Γρίνου στη θέση της  Γραμματέα.

Στο τιμόνι του ανώτερου συλλογικού Οργάνου σε επίπεδο νομού ανέλαβε μετά από πρόταση του Νεκτάριου Φαρμάκη η  δικηγόρος Μαρία Μπίλια η οποία ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1999 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ από το 2010 και μετά είναι  μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Η κ. Μπίλια, κάτοχος πτυχίου Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, γεννήθηκε στη Γαστούνη του Δήμου Πηνειού όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού κατά τη διετία 2017-2019. Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, θέτοντας υποψηφιότητα ως περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Ηλείας με τον συνδυασμό «Όλα από την αρχή-Νεκτάριος Φαρμάκης» και εξελέγη, υπηρετώντας έκτοτε το θεσμό του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης τόσο από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου, όσο και από τη θέση της Προέδρου της ανώνυμης εταιρείας «ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΕ».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ: ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ο γνωστός γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Σβόλης αναδείχθηκε (επίσης εντός του Οκτωβρίου) νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», παίρνοντας επί της ουσίας το «δαχτυλίδι» από τον Νίκο Παπαδημάτο, ο οποίος ανακοίνωσε στους δημοτικούς συμβούλους την απόφασή του να παραιτηθεί και από την ηγεσία της παράταξης, αλλά και από τη θέση του δημοτικού  συμβούλου (τη θέση κατέλαβε ο Σπύρος Πολίτης).

Ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία οι Θεόδωρος Ξυλιάς, Ανδρέας Νικολάου, Νίκος Θεοδωρόπουλος και Βασίλης Σιαδήμας ψήφισαν υπέρ του Κώστα Σβόλη. Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος ψήφισε «παρών» αποδεχόμενος, ωστόσο την απόφαση της πλειοψηφίας και ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνει στην παράταξη και θα στηρίξει τον νέο επικεφαλής.

Το στοίχημα του αγαπητού και  ευγενούς γιατρού έχει να κάνει κυρίως με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Με το αν θα στηρίξει ή όχι δηλαδή την υποψηφιότητά του το κυβερνών κόμμα για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πατρέων και το αν αυτό θα το πράξει πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές με ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για το βαθμό ετοιμότητας της παράταξης.

Ο κ. Σβόλης θεωρείται γέννημα θρέμμα της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζεται ήδη από μια εν ενεργεία παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία βρίσκεται σε διαδικασία συνεχών περιοδειών και επαφών και θεωρείται από μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας ως η ενδεδειγμένη λύση για το κόμμα με δεδομένη και την σαφή δήλωση του Ιάσωνα Φωτήλα ότι δεν τον ενδιαφέρει ο Δήμος Πατρέων αλλά η Βουλή και ότι υποψήφιος στον Δήμο της Πάτρας θα πήγαινε μόνο εφόσον  του το ζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφότου ο ίδιος ο κ. Φωτήλας είχε εκλεγεί βουλευτής (ο Δήμος Πατρέων δεν θεωρείται διαχρονικά εύκολο πεδίο για τους υποψηφίους της δεξιάς παράταξης και οι βουλευτές το ξέρουν).

Στα εμπόδιά του θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η περίπτωση του Πέτρου Ψωμά. Το  «σπιράλ» επιδιώκει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας προτάσσοντας την αναγκαιότητα διερεύνησης που έχει ανάγκη το κυβερνών κόμμα στον Δήμο της Πάτρας αλλά έχει απέναντί του ένα «μέτωπο» που επιμένει ότι η Ν.Δ. πρέπει να έχει τον δικό της κομματικό υποψήφιο (κάτι που ενισχύει τις μετοχές Σβόλη).

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ;"

Ο Απόστολος Κατσιφάρας έγινε πρόσωπο της χρονιάς επί τη αποχωρήσει του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και τούτο γιατί συζητήθηκε περισσότερο όχι το από πού και γιατί έφυγε αλλά το πού θα πάει, χωρίς ακόμη και σήμερα να έχει γίνει σαφής ο νέος πολιτικός προσανατολισμός του.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας κίνησε τις διαδικασίες διαδοχής του στην παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοοδο» με μια ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ στις 29 Σεπτεμβρίου, η οποία αρχικά εξαιτίας του ύφους της ερμηνεύτηκε ως ανακοίνωση αποχώρησής του από τον στίβο της Αυτοδιοίκησης. Από την επόμενη ημέρα ωστόσο  το όνομά του άρχισε να «παίζει» για τον Δήμο Πατρέων και να «τρέχει» παράλληλα με το σενάριο της υποψηφιότητάς του για τη Βουλή, πρωταγωνιστώντας στην πολιτική ειδησεογραφία.

Ακόμη και σήμερα ο πρώην περιφερειάρχης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του αν και οι εκτιμήσεις λένε ότι το σενάριο υποψηφιότητας στο δήμο έχει αισθητά εξασθενίσει στο επίπεδο των ενδιαφερόντων του. Το όνομά του πάντως δεν το είδαμε ούτε στη δεκάδα των ονομάτων που διέρρευσαν ως η 11άδα των υποψηφίων βουλευτών με το ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ: Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ"

Νέος επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Δικαίωμα στην Πρόοδο» αναδείχθηκε στις 19/10  ο Αιτωλοακαρνάνας Γιάννης Λύτρας. Στις εσωπαραταξιακές εκλογές  ο Γιάννης Λύτρας πήρε την πρωτιά με 8 ψήφους έναντι 5 που έλαβε ο συνυποψήφιός του Κώστας Καρπέτας από την Αχαΐα, ενώ υπήρξαν και τρία λευκά.

Το αποτέλεσμα θεωρήθηκε ανατροπή των μέχρι τότε  προγνωστικών καθώς η δυναμική του Κώστα Καρπέτα εστιαζόταν στην αριθμητική υπεροχή της Αχαΐας με την Ηλεία να έχει ρόλο ρυθμιστή.

Ωστόσο,  όπως φάνηκε στη διαδρομή, μάλλον η Αχαΐα ήταν  αυτή που έκανε το "παιχνίδι" μεταξύ των 16 εκ των 17 συμβούλων που προσήλθαν στη διαδικασία.

Η μια πλευρά διατεινόταν ότι η επικράτηση Καρπέτα θα διευκόλυνε τη συνύπαρξη στελεχών από τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) μετά και την είσοδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Μιχάλη Σιδηρόπουλου  που ακολούθησε την παραίτηση Κατσιφάρα και θα οδηγούσε σε κοινή διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Η άλλη πλευρά ισχυριζόταν ότι η επικράτηση Λύτρα υποσχόταν με μεγαλύτερη ευκολία την προσέγγιση και συνένωση των δύο παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θα είναι ο Γιάννης Λύτρας υποψήφιος Περιφερειάρχης στις εκλογές που έρχονται; Οι εκτιμήσεις λένε πώς ο ρόλος του θα είναι μεταβατικός. 

ΠΕΤΡΟΣ ΨΩΜΑΣ: ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Aεικίνητος, έχοντας συνεχείς επαφές με δημάρχους ανά τη χώρα, ο επικεφαλής του «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς κατάφερε μέσα στο 2022 να κάνει την Πάτρα τόπο συνάντησης Δημάρχων διοργανώνοντας μια  "ημερίδα επιτυχημένων πρακτικών από Δήμους όλης της χώρας". Αυτό είναι κάτι κάθε άλλο παρά συνηθισμένο όταν μιλάμε για έναν επικεφαλής παράταξης και όχι για έναν Δήμαρχο έστω και αν ο ίδιος έχει καταθέσει επανειλημμένα με συνεντεύξεις του τη βεβαιότητά του ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Πατρέων.

Αν και το όνομά του έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει για μια πιθανολογούμενη στήριξή του από τη Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος ο Πέτρος Ψωμάς αλλά και τα μέλη της ομάδας του επιμένουν να προτάσσουν αμιγώς τα προβλήματα της Πάτρας και να απέχουν κάθε πολιτικής τοποθέτησης ή αντιπαράθεσης που δεν αφορά την πόλη και την Αυτοδιοίκηση, κάτι που έχουν τονίσει από την πρώτη μέρα της ανάμιξής τους με τα κοινά και με το οποίο εξακολουθούν να πορεύονται αταλάντευτα.

Οι αντιπολιτευτικοί τόνοι της παράταξης ωστόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι οξείς όπως και οι συγκρούσεις με τον Κώστα Πελετίδη. 

ΣΠΥΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  έγινε πρόσωπο που τράβηξε την προσοχή της ειδησεογραφίας λίγο πριν τη λήξη  της χρονιάς,  εξαιτίας της –οργανωμένης όπως λέγεται- επιχείρησης παραιτήσεων μελών της παράταξής του γεγονός που συναρτάται με την επικείμενη υποψηφιότητα του  Γρηγόρη Αλεξόπουλου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας (αν και επισήμως από τον κ. Αλεξόπουλο δεν έχει ανακοινωθεί η σαφής σε όλους πρόθεσή του). Ο κ. Μυλωνάς άστραψε και βρόντηξε κάνοντας λόγο για επαναφορά «ληγμένων κονσερβών» και για «βουβούς» που έγιναν ξαφνικά λαλίστατοι, δίνοντάς μας ένα κλίμα της οξύτατης αντιπαράθεσης που αναμένεται στον συγκεκριμένο Δήμο στο δρόμο προς τις εκλογές και μάλιστα μεταξύ ομοϊδεατών.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ: Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ

Αλλαγή φρουράς στη Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος των εκλογών της 8ης Μάϊου  Νίκος Μοίραλης, εξελέγη στις 30 Ιουνίου  νέος γραμματέας της Ν.Ε.  μετά από μυστική ψηφοφορία έναντι του δεύτερου υποψήφιου Θανάση Γιανναδάκη.

Στη θέση της αναπληρώτριας γραμματέα εκλέχθηκε η Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου η οποία και διαδραμάτισε ρυθμιστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

O Σπύρος Πολίτης, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην παράταξη "Πάτρα Ενωμένη" μετά την αποχώρηση του Νίκου Παπαδημάτου, ανέλαβε στα μέσα του Οκτωβρίου χρέη διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, σε μια κρίσιμη περίοδο για την πορεία του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Ο Σπύρος Πολίτης, είναι ηλεκτρολόγος-μηχανικός, ειδικός σύμβουλος επιχειρήσεων και δημοσίων φορέων και πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

ΕΥΑ ΚΟΥΡΛΕΣΗ: ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΝΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Μια Πατρινή στον ΟΗΕ. Το νέο αίμα της πολιτικής.

Στο περιθώριο της 77ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ βρέθηκε η 19χρονη Πατρινή Εύα Κουρλέση από το πανεπιστήμιο του Ντελαγουερ της Νες Υόρκης όπου σπουδάζει Διεθνείς Σχέσεις και Διπλωματία. Στην εκδήλωση του ΟΗΕ παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαϊας Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρουτσας, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Μπιλ Κλίντον.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Με σύνθημα “Η χώρα χρειάζεται εισαγγελέα”, με καταγγελίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, με αποδοκιμασία των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πολιτική στο Μεταναστευτικό και για την “oιονεί εθνοκάθαρση” που συντελείται στην χώρα με την ανοχή της Ευρώπης και των “παλαιών κομμάτων”, ο Καλαβρυτινός Επίτιμος Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ανακοίνωσε στις 13 Φεβρουαρίου την ίδρυση ενός νέου Κόμματος, με την επωνυμία “ΕΑΝ...”.
Ο κ. Κανελλόπουλος  έχει στο παρελθόν  θητεύσει με σημαντικό έργο και ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ: Η ΑΠΩΛΕΙΑ

Στα τέλη του Ιουλίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σκαμνάκης.

Είχε εκλεγεί δύο φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, είχε διατελέσει νομάρχης Ζακύνθου, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων και δημοτικός σύμβουλος Πατρέων. Στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου. Συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση και για τη δράση του συνελήφθη και φυλακίστηκε.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

Σε πελάγη ευτυχίας ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής  υποδέχθηκε στον κόσμο στα μέσα του Γενάρη τις δίδυμες κορούλες του. Η σύζυγός του Κατερίνα έφερε στον κόσμο τα παιδιά τους και ο βουλευτής θέλησε να μοιραστεί τη χαρά του με τους διαδικτυακούς του φιλους. Θα είναι σίγουρα το γούρι του και για το 2023 και την εκλογική αναμέτρηση που έπεται.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ- ΦΩΤΗΣ ΛΕΠΙΔΑΣ: ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Στις 14 Νομεβρίου γίνεται γνωστό ότι ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας καταθέτει μήνυση κατά του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη. Όπως υποστηρίζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο γνωστός δικηγόρος, ο διοικητής προχώρησε σε καταγγελία γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση του νομικού συμβούλου και να μπουν δικά του πρόσωπα. Όπως αναφέρει ο κ. Λεπίδας μιλώντας στο thebest.gr, «έχει υποβληθεί μήνυση κατά του κ. Καρβέλη για τρία κακουργήματα και τρία σοβαρά πλημμελήματα.  Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλης αρκείται να δηλώσει στο thebest.gr ότι «όλα είναι θέματα που θα διερευνήσουν η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές». Στις 15/11 γίνεται γνωστό ότι συνελήφθη ο Φώτης Λεπίδας μετά από μήνυση του Γιάννη Καρβέλη.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΤΗΝ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 29 ΓΕΝΑΡΗ

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΕΜΟΥΤΙΑΝΟΥ, ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑNΕΔΕΙΞΕ ΤΟ THEBEST.GR

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ -ΠΥΡΓΟΥ

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΕΦΑΛΗΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Retrospective 2022