Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Ικανοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ από τον υπερδιπλασιασμό- Από τα 1.520 στα 3.700 νέα μέλη

Αχαΐα: Ικανοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ από τον υπ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η αποτίμηση

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, από τις χθεσινές εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος, σε ό, τι αφορά την προσέλευση του κόσμου στις κάλπες, για την στήριξη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρεία αλλά και την εκλογή των νέων προσώπων στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο υπερδιπλασιασμός των μελών του ΣΥΡΙΖΑ -στις 172.000 από τις 61.600 πριν τις εκλογές της Κυριακής- συνιστά προσωπική δικαίωση για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αυτή η εξέλιξη αποτελούσε προσωπικό του στοίχημα, όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος.

Υπερδιπλασιασμό των μελών, είχαμε και στην Αχαΐα, όπου στις κάλπες προσήλθαν και ψήφισαν 5.300 άτομα (από αυτά τα 1.520 ήταν τα παλαιά και τα 3.700 τα νέα μέλη).

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, μιλώντας στο thebest.gr έκανε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τονίζοντας:  «Η χθεσινή διαδικασία που ήταν μια γιορτή της δημοκρατίας, εστέφθη από επιτυχία και ήταν η καταληκτική φάση του Συνεδρίου μας, το οποίο ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες. Η επιλογή του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και στο λαό, είναι παρούσα και αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλάμε για μια νέα εποχή κατά την οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ εγκολπώνεται την κοινωνία και παίρνει τα μηνύματά της και η ίδια η κοινωνία συμμετέχει, πλέον, ενεργά μέσα στις διαδικασίες του κόμματος. Είναι μια νέα εποχή, η οποία προσαρμόζεται στις αλλαγές που συντελούνται ραγδαία στην ελληνική κοινωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Περνάμε σε μια νέα φάση, το αποτέλεσμα αυτό μας δημιουργεί μεγάλη ευθύνη και είμαστε υποχρεωμένοι αυτόν τον κόσμο και να τον κάνουμε κοινωνό και συμμέτοχο των διαδικασιών μας και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε αυτή την ορμή που δίνει στην Αριστερά με αυτή τη συμμετοχή του».

Στον υπερδιπλασιασμό των μελών του ΣΎΡΙΖΑ, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά, στάθηκε αρχικά σε δηλώσεις του, στο thebest.gr ο συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Αχαΐα, Μιχάλης Σιδηρόπουλος: «Η χθεσινή μέρα ήταν μέρα χαράς και γιορτή δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ θετική η αποτίμηση διότι καταφέραμε και τοπικά αλλά και πανελλαδικά να υπερδιπλασιάσουμε τον αριθμό των οργανωμένων μελών. Οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και κατά χιλιάδες ήρθαν στις κάλπες σε όλη την χώρα. Σε ό, τι αφορά την Αχαΐα, η οργάνωση και εδώ υπερδιπλασιάστηκε, αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας έχει κάνει ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για να μπορέσει να αντιστοιχίσει την οργανωτική του δομή και την οργανωτική του κατάσταση με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, με τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζουν και στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό, τι αφορά, το μήνυμα που στάλθηκε από την εκλογική διαδικασία ο κ. Σιδηρόπουλος, λέει: «Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πιο δυνατός και πιο ενωτικός από την χθεσινή εκλογική μάχη και θεωρούμε ότι με τη συμμετοχή και με το μήνυμα που σίγουρα εστάλη στο Μαξίμου, με αυτό που λέγαμε και στην καμπάνια μας «Στείλτε τους, τον λογαριασμό», οι πολίτες κινητοποιήθηκαν, ήταν μια κοινωνική διαδικασία που άφησε ένα σοβαρό και θετικό αποτύπωμα και ότι η χθεσινή ημέρα ήταν η αρχή του τέλους της διακυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με την χθεσινή διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει από τη μια  να μετατραπεί σε ένα μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα. Μαζικό γιατί αυξάνει σημαντικά τους οργανωμένους του. Λαϊκό γιατί καταφέρνει και αποκτά ερεθίσματα και κοινωνική γείωση σε όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση και δημοκρατικό γιατί δίνει φωνή και δύναμη κάνοντας συμμέτοχους σε αποφάσεις τα κομματικά του μέλη».

Αναφερόμενη, στην εκλογική διαδικασία, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μαρία Αντύπα, είπε στο thebest.gr:  “Ήταν μια άψογη εκλογική διαδικασία, δούλεψαν όλα σωστά. Από τα τάμπλετ μέχρι και τα εκλογικά κέντρα που ήταν πάρα πολλά και δεν είχαμε ουρές, υπήρξε μια συνεχή ροή του κόσμου όλη την ημέρα χωρίς ταλαιπωρία. Ο κόσμος ένιωθε ότι συμμετέχει σε μια αλλαγή, θέλει να ξαναδεί την ελπίδα. Η χθεσινή ημέρα έδωσε ένα πολύ σοβαρό πολιτικό μήνυμα που δεν ενδιαφέρει μόνο εσωτερικά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κυβέρνηση και την κοινωνία. Ο λογαριασμός έφτασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό φαίνεται από την σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ, που δείχνει ότι τους ενόχλησε πάρα πολύ, προφανώς δεν το περίμεναν». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις