Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η επιστολή παραίτησης Θεοδωρόπουλου από τον Άγ. Ανδρέα: «Δεν θα αποδεχτώ ευθύνη που δεν μου αναλογεί»

Πάτρα: Η επιστολή παραίτησης Θεοδωρόπουλ...

Η παραίτηση υπεβλήθη εγγράφως χθες στο Υπουργείο Υγείας

Στο γραφείο του Υπουργού Υγείας  έφθασε χθες η η έγγραφη παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας», Ηλία Θεοδωρόπουλου η οποία είχε κοινοποιηθεί και στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει “Κύριε Υπουργέ, σας υποβάλλω δια της παρούσης την παραίτησή μου από τη θέση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», που ήδη σας την είχα υποβάλει προφορικά και κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία την Παρασκευή 15/7/2022.

Υπερασπιζόμενος την έως σήμερα λειτουργία του Νοσοκομείου μας δεν μπορώ να αποδεχθώ ευθύνη για το θλιβερό συμβάν της 14ης/7/2022 χωρίς να μου αναλογεί, και ενώ είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η διενεργούμενη κατεπείγουσα ποινική και πειθαρχική διερεύνηση, οι οποίες δεν έχουν ακόμα περαιωθεί, θα καταδείξουν πλήρως την αλήθεια και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ακριβώς αναλογούν, εντός αλλά και εκτός νοσοκομείου.

Κύριε Υπουργέ, έχοντας υπηρετήσει τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι παραδίδω το Νοσοκομείο μας σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όταν το ανέλαβα πριν 30 μήνες, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας εν μέσω υγειονομικής κρίσης και προσφέροντας πολλά στους συμπολίτες μας σε μέρες εφημερίας και μη.

Σας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία μας και εύχομαι ολόψυχα στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα, χθες ο κ. Καρβέλης έδωσε και επίσημα την εντολή για τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, καθώς λόγω Σαββατοκύριακου δεν λειτουργούσε η υπηρεσία πρωτοκόλλου του νοσοκομείου.

*Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις