Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποια είναι η Μαρία Μπίλια- Η νέα πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου συστήνεται στο thebest  

Ποια είναι η Μαρία Μπίλια- Η νέα πρόεδρο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Aσκεί μάχιμη δικηγορία από το 1999 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ από το 2010 και μετά είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Μία γυναίκα είναι από χθες Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας, το προεδρείο του οποίου γίνεται γυναικεία υπόθεση μετά την εκλογή και της Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα στη θέση της Αντιπροέδρου και την ανανέωση της θητείας της Ευθυμίας Γρίνου στη θέση της  Γραμματέα.

Στο τιμόνι του ανώτερου συλλογικού Οργάνου σε επίπεδο νομού αναλαμβάνει η  δικηγόρος Μαρία Μπίλια η οποία ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1999 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ από το 2010 και μετά είναι  μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Η κ. Μπίλια, κάτοχος πτυχίου Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, γεννήθηκε στη Γαστούνη του Δήμου Πηνειού όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού κατά τη διετία 2017-2019. Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, θέτοντας υποψηφιότητα ως περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Ηλείας με τον συνδυασμό «Όλα από την αρχή-Νεκτάριος Φαρμάκης» και εξελέγη, υπηρετώντας έκτοτε το θεσμό του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης τόσο από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου, όσο και από τη θέση της Προέδρου της ανώνυμης εταιρείας «ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΕ».

«Η δικηγορία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου, όμως θεωρώ ότι η επαφή με το χώρο της δικαιοσύνης και η παθογένεια που παρουσιάζει το κοινωνικό σύνολο όταν φτάνει στη διαδικασία του ακροατηρίου μου δημιούργησε μεγάλη ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα. Στόχος μας είναι να φανεί το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας. Αγαπώ το περιβάλλον και τη φύση, με ενδιαφέρει πολύ η προστασία τους. Αγαπώ και το θέατρο, έχω συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και έχω υπάρξει μέλος της θεατρικής ομάδας της Γαστούνης ενώ είμαι μέλος και της Φιλαρμονικής της Γαστούνης» λέει η κ. Μπίλια στο thebest.gr.

 

 

Πώς αισθάνεστε για την εκλογή σας και για το γεγονός ότι το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου ειναι γένους θηλυκού;

Αισθάνομαι όμορφα και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι΄αυτή την εκλογή, απέναντι στους πολίτες της Ηλείας που μου έδωσαν την ευκαιρία να αναρριχηθώ σε αυτό το αξίωμα. Θέλω να φανώ αντάξια της ψήφου τους.  Η γυναίκα είναι η βάση της κοινωνίας, η οργανωτική δομή. Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα δικαιώματα της γυναίκας προβάλλονται ως ανθρώπινα δικαιώματα. Η καταστρατήγησή τους χτυπάει στην κοινωνία ένα προειδοποιητικό κουδούνι ότι αυτά τα δικαιώματα κινδυνεύουν και επιβάλλεται η προάσπιση τους.

Ποια είναι η πρόκληση που έχετε να αντιμετωπίσετε;

Η πρόκληση από εδώ και πέρα είναι η καθημερινότητα της Ηλείας που δυστυχώς είναι πολύ άσχημη. Η Ηλεία έχει πολλά σοβαρά προβλήματα που ζητούν λύση εδώ και χρόνια και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτά. Πρέπει ο πολίτης της Ηλείας να αντιληφθεί ότι η αυτοδιοίκηση είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να λειτουργήσει επ’ ωφελεία του τόπου μας και να δώσει λύση στα καθημερινά προβλήματα, να βγάλει στο φως τον τόπο και τις ομορφιές του. Να του προσδώσει την αξία που έχει, να την κάνει αντιληπτή από όλους.  Ίσως τελικά η χρονική συγκυρία να είναι τέτοια που να καταφέρω το στόχο. Τα προβλήματα της Ηλείας είναι διαχρονικά και ολοένα αυξανόμενα. Αντί να λύνονται, μεγαλώνουν. Υπάρχουν σοβαρά θέματα στην ύδρευση, στην αποχέτευση, και πολλά άλλα που έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες.

Πόσο εύκολο θα είναι να διατηρηθεί η ισορροπία και αν αποφευχθούν οι εντάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο;

Και τα 51 μέλη του περιφερικού συμβουλίου είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, με ευγένεια. Πρώτη φορά υπηρετώ το περιφερειακό συμβούλιο όμως θεωρώ ότι σε αυτό το μήκος κύματος έχουν κυλήσει και τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία του θεσμού.

Ήσασταν μία πρόταση του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη. Δείχνει αυτό ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ηλεία από την πλευρά του;

Αποδεικνύει πρώτον το ενδιαφέρον και δευτερεύοντος την εμπιστοσύνη που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ των Ηλείων και του Περιφερειάρχη. Επισφραγίστηκε αυτή η σχέση με την επιλογή στο πρόσωπο μου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις