Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν δίνει χρίσμα στο Δήμο, στηρίζει Φαρμάκη στην Περιφέρεια- Η απάντηση στο thebest

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν δίνει χρίσμα στο Δή...

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στην ερώτηση του thebest, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίς σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην Αχαΐα.

Απαντώντας στην ερώτηση της Διευθύντριας Σύνταξης του thebest.gr (στο 24.07 λεπτό του βίντεο της συνέντευξης) ανέφερε πως δεν γνωρίζει ακόμα πού θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές και παραδέχτηκε ότι κομματικά προσβλέπει σε καλύτερο αποτέλεσμα στην Αχαΐα, στις εθνικές εκλογές. Δήλωσε πως η ΝΔ θα στηρίξει ξανά τον νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ κράτησε απόσταση από τα χρίσματα όσον αφορά στους υποψηφίους Δημάρχους.

Η ερώτηση του thebest

"Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχατε επιλέξει να ηγηθείτε του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα αφενός ως μια κίνηση ενδυνάμωσης του ψηφοδελτίου σε έναν δύσκολο νομό για την ΝΔ, αφετέρου ως μια κίνηση συμβολισμού ως προς τη διάθεση στήριξης της περιοχής από την κυβέρνησή σας. Το ερώτημά μου με δεδομένο ότι ακολουθούν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές μετά τις εθνικές έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι αν θα είστε εκ νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στον νομό Αχαΐας και αν αισθάνεστε ότι η περιοχή τόσο της  Αχαΐας όσο και της Δυτικής Ελλάδας έτυχε της στήριξης που υποσχεθήκατε. Το δεύτερο  σκέλος έχει να κάνει με το αν η ΝΔ προτίθεται να δώσει χρίσματα σε πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και κατά πόσο αυτό θα επηρεαστεί και από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών" ήταν η ερώτηση που απηύθυνε στον πρωθυπουργό η Διευθύντρια Σύνταξης του thebest Γιώτα Κοντογεωργοπούλου.

 

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω ακόμα πού θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ήταν τιμή μου να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα. Δεν κράτησα την έδρα στην Αχαΐα έχουμε τέσσερις εξαιρετικούς βουλευτές οι οποίοι αναδεικνύουν με μεγάλη συστηματικότητα τα προβλήματα της Αχαΐας σε κεντρικό επίπεδο και σε μεγάλο βαθμό το έργο αυτό που παρουσιάσαμε φέρει και τη δικιά τους σφραγίδα και τη δική τους συμμετοχή. Το αν είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία είπαμε νομίζω θα το κρίνουν οι πολίτες, Θα αξιολογήσουν αυτά τα οποία έγιναν, γίνονται και θα γίνουν, θα συγκρίνουν με την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω κάτι. Πρέπει να σας πω ότι προσβλέπω κομματικά σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Αχαΐα από αυτό που καταφέραμε να πετύχουμε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αλλά βλέπετε ότι σε καμία περίπτωση δεν ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα. Είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και ως προς την περιφερειακή ανάπτυξη στρέφουμε την προσοχή μας σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό και η Αχαΐα και η Πάτρα έχει την προσοχή που πραγματικά της αξίζει. Δεν θέλω να πω τίποτα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα πω μόνο ότι όπως γνωρίζετε πια, το κόμμα ειδικά στις εκλογές του α βαθμού παίρνει αποστάσεις από τη λογική των παραδοσιακών χρισμάτων. Για τον β΄ βαθμό θέλω να εκφράσω την μεγάλη  μου ικανοποίηση για τη συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη, τον στηρίξαμε την προηγούμενη φορά, προφανώς θα τον στηρίξουμε και πάλι στις εκλογές του Οκτωβρίου".

Στην Περιφέρεια ο Πρωθυπουργός παρουσιάζει το σχέδιό του για την Πάτρα

 

Ερωτηθείς για τις παρακολουθήσεις και αν μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ο πρωθυπουργός απάντησε: Το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών είναι σημαντικό. Καταλαβαίνω γιατί έχει κινήσει το δημόσιο ενδιαφέρον και με θάρρος ανέλαβα την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση. Θα καταθέσουμε μια σημαντική νομοθετική παρέμβαση για να θεραπευθούν οι αστοχίες. Είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε βελτίωση σημείωσε και απαρίθμησε τις παρεμβάσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου προς διαβούλευση. Τόνισε ακόμα ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Για το αν αισθάνομαι ασφαλής είναι ένα θέμα που συζητούμε με τους ομολόγους μας. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ώστε οι επικοινωνίες μας να είναι ασφαλείς αλλά ξέροντας ότι η τεχνολογία είναι ένα βήμα μπροστά μας.

Μίλησε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διακινούνται και «αγκαλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας όλα αυτά και όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα», είπε.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος την κατοικία του σε πλειστηριασμό. Πρέπει να το βλέπουμε με ευαισθησία. Η νομοθεσία προβλέπει πολλές δυνατότητες στους πολίτες και δεκάδες χιλιάδες έχουν κάνει ρυθμίσεις. Οι πλειστηριασμοί είναι μια μικρή εξαίρεση. Οι περισσότεροι ρυθμίζουν και πληρώνουν. Πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία; Διερωτήθηκε αναφερόμενος στην αγκαλιά του κ. Τσίπρα στην κ. Κολοβού.

Η χώρα άφησε πίσω τις εποχές των μνημονίων οριστικά και αμετάκλητα αλλά κάποιοι δεν άφησαν πίσω τις τακτικές με τις οποίες πολιτεύονται. Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι αυτή του 2015 και τα φτηνά κόλπα δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και θυμούνται οι πολίτες το έργο του.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πληρώνει και έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς γιατί η κυβέρνηση ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις και αναβάθμισε το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας μας. Ζούμε σε έναν εξαιρετικά περίπλοκο κόσμο και βρισκόμαστε σε μια γειτονιά με μια Τουρκία απρόβλεπτη και εριστική. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα την τακτική μας απέναντι στην Τουρκία. Θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα που αποτελεί πρόβλημα στην σχέση μας την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και δεν πρόκειται να κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα είπε ακόμα. Η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη αλλά δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ο πρωθυπουργός.

«Το αν θα αλλάξει ο κ. Ερντογάν δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει. Πολλά που ακούγονται εντάσσονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού κλίματος αλλά υπάρχει από πίσω και ένα δομικός τουρκικός αναθεωρητισμός που πρέπει να απαντηθεί με κάποιο τρόπο. Ένα είναι βέβαιο ότι θα προσέλθουμε στον διάλογο όποτε και αν γίνει χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις», είπε ακόμα.

Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα βγάλουμε πόρισμα για το τι έχει γίνει και τι όχι στην Κιβωτό του Κόσμου, δήλωσε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα σημείωσε ότι: «Δράσαμε άμεσα και αλλάξαμε το συμβούλιο της Κιβωτού έτσι ώστε να εξορθολογιστεί μια δομή στην οποία συνέβαιναν πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Πολιτική αυτής της κυβέρνησης και της προηγούμενης ήταν να προχωρήσουμε σε μια πιο δραστική παρέμβαση για να έχουμε λιγότερα παιδιά στις δομές. Βρήκαμε αντιστάσεις και πρέπει να τις κάμψουμε. Πολλές φορές υπάρχουν λόγοι οι οποίοι είναι και οικονομικοί. Δεν θέλω να μηδενίσω το έργο τους αλλά οι παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση μας επιτρέπουν να παρέμβουμε στην Κιβωτό. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών αλλά όποιος θέλει να κάνει έργο που έχει να κάνει με παιδιά πρέπει να πληροί υψηλές προδιαγραφές.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ «Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου, που παραχωρεί αυτήν την ώρα στην Πάτρα. «Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε πως «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις