Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέος επικεφαλής της παράταξης Παπαδημάτου ο Κων. Σβόλης- Με 6 ψήφους υπέρ και ένα "παρών"

Νέος επικεφαλής της παράταξης Παπαδημάτο...

Η εκλογή

Με 6 ψήφους υπέρ και ένα «παρών» (με θετική διάθεση ωστόσο προς την υποψηφιότητά του) ο Κωνσταντίνος Σβόλης εξελέγη πριν από λίγο από μέλη της δημοτικής ομάδας Παπαδημάτου ως νέος επικεφαλής της. Ο Νίκος Παπαδημάτος, όπως έγραψε νωρίτερα το thebest.gr ενημέρωσε ότι αποχωρεί από την κούρσα της Αυτοδιοίκησης υποβάλλοντας την παραίτησή του και από επικεφαλής και από δημοτικός σύμβουλος, προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες διαδοχής στην παράταξή του.

H εκλογή του κ. Σβόλη έγινε με συντρηπτική πλειοψηφία από την πλευρά των μελών της δημοτικής παράταξης Παπαδημάτου, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι και το "παρών" επί της ουσίας στηρίζει την υποφηφιότητά του.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το "παρών" ήταν του Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έκανε σεβαστή την αρχή της πλειοψηφίας και δήλωσε ότι παραμένει δημοτικός σύμβουλος και ενεργό μέλος της παράταξης.

Yπέρ ψήφισαν οι  Παπαδημάτος, Σιαδήμας, Θεοδωρόπουλος, Ξυλιάς και Νικολάου, αλλά και ο ίδιος ο Κ. Σβόλης.

Υπέρ Σβόλη τάσσεται και ο Σπύρος Πολίτης ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση δημοτικού συμβούλου στη θέση του αποχωρήσαντος Νίκου Παπαδημάτου.

Το ερώτημα και η πρόκληση έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο αυτή η κίνηση μπορεί να κόψει το δρόμο σε όποια άλλη πιθανή επιλογή από τη Νέα Δημοκρατία για τον Δήμο Πατρέων. Άν δηλαδή η επιθυμία Παπαδημάτου μπορεί να γίνει και επιλογή της Ν.Δ. στις ερχόμενες εκλογές.

Ο Νίκος Παπαδημάτος πάντως έδωσε με αυτή την κίνησή του (και κυρίως με τη χρονική στιγμή που αυτή εκδηλώνεται) την εντύπωση ότι έσπευσε να προλάβει τις εξελίξεις στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας  δημιουργώντας ένα προαπαιτούμενο αντίστοιχο με αυτό που είχε δημιουργηθεί και με τη δική του υποψηφιότητα. Θέλει δηλαδή να υπάρχει ήδη μια ομάδα με συγκεκριμένο κοινά αποδεκτό  επικεφαλής την οποία θα κληθεί να την στηρίξει το κυβερνών κόμμα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις