Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ομαδικός βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Πρόσωπο «κλειδί» ο όγδοος ανήλικος

Ομαδικός βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Πρό...

Φόβοι ότι μπορεί να έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Οκτώ ανήλικοι κατηγορούνται για την κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση του, με τον «εμπνευστή» των βασανιστηρίων να παραμένει άφαντος και να υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο 15χρονος έχει περιγράψει στις αστυνομικές Αρχές με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωσε μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον από τους ανήλικους «φίλους» του. Το παιδί φέρεται να έχει κακοποιηθεί τουλάχιστον επτά (!) φορές και υπάρχουν τουλάχιστον δύο βίντεο, τα οποία αποδεικνύουν την σεξουαλική του κακοποίηση.

Για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον έχουν ήδη συλληφθεί έξι ανήλικοι μαθητές. Οι τρεις απολογήθηκαν το περασμένο Σάββατο (24.12.2022) και προφυλακίσθηκαν. Ο τέταρτος «γλίτωσε» την προφυλάκιση, καθώς δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, ενώ οι άλλοι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (27.12.2022). 

Υπάρχουν όμως ακόμη δύο ανήλικοι που εξετάζεται η εμπλοκή τους στην φρικιαστική αυτή υπόθεση. Το ένα παιδί εμφανίστηκε στις Αρχές, όμως δεν συνελήφθη καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο. Ο όγδοος ανήλικος φέρεται να είναι πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση, σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει το θύμα στις αστυνομικές Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όγδοος ανήλικος, που αναζητείται, φέρεται να είναι ο «εμπνευστής» των βασανιστηρίων του 15χρουνου στο Ίλιον. Οι Αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Αλβανία απ’ όπου κατάγεται. 

Το θύμα φέρεται να έχει αναφέρει ότι αυτός ήταν που έστελνε τα βίντεο σε κινητά άλλων μαθητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος 15χρονος δεν ήταν στο ίδιο σχολείο με το θύμα αλλά πήγαιναν στο ίδιο φροντιστήριο

Έρχονται νέα εντάλματα – Η εμπλοκή των 4 κοριτσιών 
Τις επόμενες μέρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς – σύμφωνα με πληροφοορίες – θα υπάρξουν έξι νέα εντάλματα σύλληψης. Τα τέσσερα εντάλματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορούν σε κορίτσια, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, τα οποία φέρονται να ήταν μπροστά, χωρίς όμως ο 15χρονος να τους έδωσε κάποιον συγκεκριμένο ρόλο.

Κατά την απολογία τους, οι συλληφθέντες φέρονται να αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνήθηκαν ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό. «Δεν τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», δήλωσε ένας από τους κατηγορούμενους, χωρίς να καταφέρει να πείσει τον ανακριτή.

Ήθελαν να γυρίσουν… video clip
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο 15χρονος στην ειδική παιδοψυχολόγο στο Ανηλίκων, δεν γνώριζε ότι ο εφιάλτης του έχει καταγραφεί σε βίντεο. Το έμαθε στο… σχολείο, αφού οι συμμαθητές του δεν δίστασαν να το «μοιράσουν». Τα όσα έχουν καταγράψει οι ανήλικοι με τα κινητά τους τηλέφωνα, πάντως, έχουν «λυγίσει» και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι κάθε δέκα δευτερόλεπτα σταματούσαν τα βίντεο λόγω των σκληρών εικόνων. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα video clip (!) με όσα είχαν καταγράψει και ένα τραγούδι τραπ με τους βιασμούς του 15χρονου. Λίγο πριν την σύλληψη τους όμως προσπάθησαν να «εξαφανίσουν» τα βίντεο που αποκάλυπταν την σεξουαλική κακοποίηση του 15χρονου. Υπάρχουν μάλιστα και πολλά μηνύματα σε εφαρμογές που αποκαλύπτουν αυτή την προσπάθεια τους.

Το σπίτι της φρίκης
Η παρέα των 15χρονων φέρεται να είχαν βιάσει τον συνομήλικο συμμαθητή τους τουλάχιστον εφτά φορές μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Το παιδί ζούσε αυτόν τον εφιάλτη σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Ίλιον. Κάτοικοι της περιοχής ότι ένας από τους ανήλικους δράστες άνοιγε το ερειπωμένο σπίτι με κλειδί, καθώς η μονοκατοικία φέρεται να ανήκει στη γιαγιά του που ζει στην επαρχία.

Στο σπίτι υπήρχε ένας καναπές, ο οποίος είχε τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φράζει την μπροστινή είσοδο. Στο ερειπωμένο σπίτι βρέθηκαν επίσης ακόμα και χειροπέδες…  

Πώς έπεισαν τον 15χρονο να ξαναπάει στον τόπο μαρτυρίου
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 15χρονος από το Ίλιον στην κατάθεσή του φέρεται να ανέφερε επίσης ότι την πρώτη φορά που τον κακοποίησαν, του είπαν πως «έκαναν πλάκα» και ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι ανάλογο. Με αυτόν τον τρόπο πείστηκε και πήγε ξανά στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της περιοχής, που έγινε τελικά τόπος μαρτυρίου.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις