Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

/

Οι ταινίες που θα δούμε στα τηλεοπτικά κανάλια τα Χριστούγεννα: Από Πάντινγκτον έως Μονρόε, Αντίνοο Αλμπάνη και Γιο του Άι Βασίλη

Οι ταινίες που θα δούμε στα τηλεοπτικά κ...
Μαρτάτος Tάκης

Πλούσιο και γεμάτο από ωραίες ταινίες είναι το πρόγραμμα ενώ δεν λείπουν και κάποιες παλιές, κλασικές ταινίες όπως το "Μία Υπέροχη Ζωή" του Φρανκ Κάπρα που γιόρτασε τη 75η επέτειο του

Πλούσιο είναι το τηλεοπτικό πρόγραμμα ταινιών τις ημέρες των Χριστουγέννων και μάλιστα αναμένεται να παιχθούν και παλιές, κλασικές ταινίες όπως το υπέροχο «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ, Αμερικανικής παραγωγής του 1959 με την Μέριλιν Μονρόε, τον Τόνι Κέρτις και τον Τζακ Λέμον και την απίστευτη ατάκα στο τέλος «nobody’s perfect». Το συγκεκριμένο φιλμ που μάλιστα επανακυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας φέτος, θα προβληθεί την Τρίτη 27/12/2022 στις 22.45 στο κανάλι Open.

Αν δεν σας πάρει ο ύπνος, στο κανάλι του Alpha, την Κυριακή 25/12 στις 01.15 (τη νύχτα δηλαδή προς Δευτέρα 26/12) έχει προγραμματιστεί απ’ όσο είδαμε, μία θαυμάσια ταινία του Φρανκ Κάπρα από το μακρινό έτος 1946 με τον Τζέιμς Στιούαρτ και την Ντόνα Ριντ, το  «Μια Υπέροχη Ζωή - It's a Wonderful Life», μία από τις πλέον αγαπημένες ταινίες των Χριστουγέννων, των Αμερικάνων και όχι μόνο που μάλιστα επανακυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βορείου Αμερικής στις 16 Δεκεμβρίου 2022 με αφορμή την 75η επέτειο της και έκανε εισπράξεις πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια συν ακόμη 600,000 δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ένας γκαφατζής άγγελος κατεβαίνει στη γη για να αποτρέψει από την αυτοκτονία έναν καλό οικογενειάρχη που κατηγορείται άδικα για κατάχρηση και του οποίου τη ζωή βλέπουμε σε flash back.

Νωρίς τώρα τη Δευτέρα 26/12 στις 08.45 στο κανάλι του Alpha θα προβληθεί μία άλλη παλιά, θαυμάσια ταινία του Χόλιγουντ με την θρυλική Όντρει Χέπμπορν και τον Τζορτζ Πέπαρντ που τιμήθηκε και με το βραβείο Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το «Moon river» του Χένρι Μαντσίνι. Ο λόγος φυσικά για το «Πρόγευμα στο Τίφαννυς» σε σκηνοθεσία του Μπλέικ Έντουαρντς, παραγωγής του 1961.

Την Πέμπτη 29/12 στις 22.00 στην ΕΡΤ1 θα προβληθεί η ταινία «Judy» σε σκηνοθεσία Rupert Goold, Αμερικανικής παραγωγής 2019 που χάρισε το βραβείο Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου στην υπέροχη πραγματικά Ρενέ Ζελβέγκερ για το ρόλο της αξέχαστης σταρ Τζούντι Γκάρλαντ.

Την οικογενειακή ταινία «Πάντινγκτον» του Πολ Κινγκ, αγγλικής παραγωγής 2014 με τους Σάλι Χόκινς, Χιου Μπόνβιλ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, κ.α. προβάλλει ο ΑΝΤ1 το Σάββατο 24/12, παραμονή των Χριστουγέννων στις 22.00 ενώ στο Σκάι στις 21.00 έχει προγραμματιστεί την ίδια βραδιά το Γαλλικό αστείο φιλμ «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα» του Αλέν Σαμπά, παραγωγής 2022 με τους Κριστιάν Κλαβιέ ως Αστερίξ, τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ως Οβελίξ και τη Μόνικα Μπελούτσι ως Κλεοπάτρα. Τον Αστερίξ θα τον δούμε στη νέα ταινία που θα βγει το 2023 με το πρόσωπο πλέον του Γάλλου ηθοποιού Γκιγιόμ Κανέ.

Ακόμα στις τηλεοπτικές σινε-επιλογές των φετινών Χριστουγέννων έχετε κατά νου σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν προγραμματιστεί, το «Minions», spin off φιλμ της μεγάλης επιτυχίας «Εγώ ο απαισιότατος», σε σκηνοθεσία Κάιλ Μπάλντα και Πιέρ Κόφεν (στο κανάλι Star στις 21.00 το Σάββατο 24/12), το Οσκαρικό «Ηugo» του Μάρτιν Σκορσέζε, παραγωγής 2011 στο Σκάι στις 23.15 την ίδια βραδιά αλλά και το «Γεντλ» στις 12 τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων στην ΕΡΤ1, μία ταινία του 1984, πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια της Μπάρμπρα Στρέιζαντ με την ίδια να πρωταγωνιστεί μαζί με τους Μάντι Πατίνκιν και Έιμι Ίρβινγκ, η οποία προτάθηκε και για το Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου. Η ταινία τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

Στον ΑΝΤ1 στις 12 τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων θα προβληθεί η ρομαντική κωμωδία που Πολ Φέιγκ παραγωγής 2019 «Last Christmas» με την Εμίλια Κλαρκ και τον Χένρι Γκόλντινγκ και για τους ξενύχτηδες αργότερα στις 2 τα ξημερώματα η υποψήφια για Όσκαρ ταινία του 1994 «Τέσσερις Γάμοι και μία κηδεία» του Μάικ Νιούελ με τους Χιου Γκραντ, Άντι ΜακΝτάουελ και Κριστίν Σκοτ Τόμας.

Το Mega ανήμερα τα Χριστούγεννα την Κυριακή στις 21.00 έχει προγραμματίσει το ανιμέισον φιλμ της Σάρα Σμιθ «Arthur Christmas: Ο Γιος του Άι Βασίλη» παραγωγής 2011, η ΕΡΤ3 στις 22.30 την ταινία του 1992 «Τσάρλι» σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Ατένμπορο με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ εξαιρετικό στο ρόλο του Τσάρλι Τσάπλιν, το Star στις 22.30 έχει προγραμματίσει το παιδικό ανιμέισον φιλμ «Trolls – Οι Ευχούληδες» του 2016 με το υποψήφιο για Όσκαρ τραγούδι του Τζάστιν Τιμπερλέικ, «Can’t stop the feeling», το Mega στις 23.00 το συγκινητικό φιλμ του Νίκου Κουτελιδάκη παραγωγής 2011 «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» με τον υπέροχο Αντίνοο Αλμπάνη και τον Γιάννη Στάνκογλου, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη και το Open στις 22.00 τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» όχι του 1974 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ αλλά το φιλμ του 2013 σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν με τον εξίσου καλό Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Στον ΑΝΤ1 στις 09.00 το πρωί των Χριστουγέννων θα παιχθεί το παιδικό φιλμ του Τζορτζ Μίλερ «ΜΠΕΪΜΠ: Το μικρό Γουρουνάκι στη μεγάλη πόλη» παραγωγής 1998 και στο ίδιο κανάλι στις 22.00 την Κυριακή 25/12 θα προβληθεί η αγαπημένη γιορτινή κομεντί «Love Avtually – Αγάπη Είναι…» του Ρίτσαρντ Κέρτις με τους Λίαμ Νίσον, Μπιλ Νάι, Κίρα Νάιτλι και Χιου Γκραντ & πάλι για τους ξενύχτηδες αν αντέξετε, αξίζει τον κόπο να ξαναδείτε στον ΑΝΤ1 στις 00.45 το φιλμ της Νόρα Έφρον «Άγρυπνος στο Σιάτλ», Αμερικανικής παραγωγής 1993 με τους Τομ Χανκς και Μεγκ Ράιαν, και στην ΕΡΤ2 στη 1 τα ξημερώματα το μιούζικαλ «West Side story» των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς με την υπέροχη Νάταλι Γουντ αλλά και τη Ρίτα Μορένο και τον Τζορτζ Τσακίρης που πήραν τα Όσκαρ β’ γυναικείου και β’ ανδρικού ρόλου αντίστοιχα. Η ταινία τιμήθηκε συνολικά με 10 βραβεία Όσκαρ.

Τέλος έχουν προγραμματιστεί και το παιδικό ανιμέισον φιλμ «Πελαργοί» τη Δευτέρα 26/12 στις 21.00 στο Star, ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του δαχτυλιδιού» του Πίτερ Τζάκσον, του 2001, στο Star αμέσως μετά στις 22.50, επίσης την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 23:30 στον ΑΝΤ1, η δραματική ταινία εποχής «Άννα Καρένινα» με πρωταγωνιστές τους Κίρα Νάιτλι, Τζουντ Λο, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, ο «Βιολιστής στη στέγη» του Νόρμαν Τζούισον με τον Τοπόλ, παραγωγής 1971 στην ΕΡΤ2 στις 18.15 ενώ την Τρίτη 27/12 το Star θα μεταδώσει στις 21.00 το «Πολικό εξπρές» του Ρόμπερτ Ζεμέκις που σημειωτέον πως έχει ξαναβγει και στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο ΑΝΤ1 στις 23.45 το «Χαίρε Καίσαρ!» των Τζόελ και Ίαν Κοέν με τον Τζος Μπρόλιν και τον Τζορτζ Κλούνει, το «Ένα Ολόγραμμα για τον βασιλιά» του Τομ Τίκβερ την Τρίτη 27/12 στις 21.00 ο Σκάι και την Τετάρτη 28/12 στις 21.00 ο Σκάι το απολαυστικό φιλμ «Ο Διάβολος Φοράει Prada» με την Μέριλ Στριπ και την Ανν Χάθαγουει ενώ θα ακολουθήσει η περιπέτεια του Λικ Μπεσόν «Λεόν» στις 23.15 πάντα στο Σκάι με τον Ζαν Ρενό και την πιτσιρίκα Νάταλι Πόρτμαν, παραγωγής 1994.

Τέλος στο Star την Τετάρτη 28/12/2022 στις 21.00 έχει προγραμματιστεί η «Wonder Woman» της Πάτι Τζένκινς με την Γκαλ Γκαντότ, στο Open η αστυνομική ταινία με τον Τέο Τζέιμς και την Έμιλι Ραταικόφσκι «Κλέφτες και Απατεώνες» του 2019 και στην ΕΡΤ2 στις 22.00 η ρομαντική κωμωδία του 2016 «Το Παιχνίδι της μοίρας – A Christmas in Vermont» του Φρεντ Όλεν Ρέι. Παίζει & ο Τσέβι Τσέις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture