Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Νέα ποινική δίωξη στον αστυνομικό για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου

Κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που ...

Κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που κατέληξε το πρωί της Τρίτης, μετά τον πυροβολισμό του στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ξανά στον ανακριτή

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Κατηγορείται για τετελεσμένη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Μετά το θάνατο του θύματος, η δικογραφία επέστρεψε στον 1ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμό της πράξης λόγω της δυσμενούς εξέλιξης. Το προσεχές χρονικό διάστημα θα κληθεί για συμπληρωματική απολογία.

 
Προηγήθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου καθώς ο εισαγγελέας και ο ανακριτής διαφώνησαν σχετικά με την προφυλάκιση, μετά την απολογία του. Τελικά το δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την πρώτη απολογία του στον 1ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

πηγή grtimes.gr/

 

 

πηγή grtimes.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις