Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οργισμένη η οικογένεια του 16χρονου από την απόφαση για τον αστυνομικό

Κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη  (ΒΑ...

Κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ετοιμάζουν πορεία στη Θεσσαλονίκη

Βαρύ είναι το κλίμα στον οικισμό Ρομά Αγίας Σοφίας όπου βρίσκεται το σπίτι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που έλυσε τη διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, στο στον οικισμό επικρατεί αναβρασμός.

Στο σπίτι του 16χρονου που έχασε τη ζωή του, βρίσκονται από νωρίς μαζί με την οικογένεια φίλοι και συγγενείς καθώς σήμερα συμπληρώνονται επτά ημέρες από τον θάνατό του. «Αυτος μια χαρά θα κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι του με τα παιδιά του... Εμεις;», ήταν τα πρώτα λόγια του πατέρα του 16χρονου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, η οικογένεια έχει σκοπό να προσφύγει κατά της απόφασης της δικαιοσύνης, να ορίσει ακόμα έναν δικηγόρο για την υπόθεση, ενώ ετοιμάζουν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα γίνει είτε αύριο, είτε μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα μάθαμε από την επιτροπή ότι ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι γονείς στεναχωρηθηκαν πολύ με την απόφαση που πήρε η επιτροπή και ο μπαμπάς θα κινηθεί νομικά για να γίνει ένσταση στην απόφαση και η υπόθεση να φτάσει στο Άρειο Πάγο», ανέφερε ο κ. Σαμπάνης. «Είναι πολύ στεναχωρημένοι, έχουν χάσει το παιδί τους. Η δικαιοσύνη έκρινε ότι ο αστυνομικός δε μπορεί να φύγει από την Ελλάδα γιατί έχει κατοικία. Και εμείς έχουμε κατοικία αλλά αν το είχαμε κάνει αυτό θα ήμασταν ήδη πίσω από τα κάγκελα. Έπρεπε σήμερα η δικαιοσύνη να κρίνει σωστά. Είναι μία αδικία για τον 16χρονο, για την ψυχούλα του», συμπλήρωσε.

Όπως είπε στη συνέχεια, «οι γονείς και όλη η Ελλάδα αντιδρούν. Ευελπιστούμε και κάνουμε έκκληση σε όλη την Ελλάδα να είναι ήρεμα τα πνεύματα», ενώ τόνισε ότι θα γίνει μία μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας προς το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και προς το ΥΜΑΘ, η οποία θα είναι ειρηνική και δε θα σημειωθούν επεισόδια. «Να στείλουμε ένα μήνυμα προς το κράτος, προς την δικαιοσύνη, ότι κρίνει άδικα», είπε.

Ο κ. Σαμπάνης έκανε γνωστό ότι η οικογένεια έχει επικοινωνήσει ήδη με έναν γνωστό δικηγόρο της Αθήνας προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση.

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις