Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγωνία για τις ανεμογεννήτριες στο Πλατάνι- «Θα καταστραφεί δάσος με προστατευόμενα και σπάνια είδη»- ΦΩΤΟ

Πανοραμική από το σημείο που θα μπει ανε...

Πανοραμική από το σημείο που θα μπει ανεμογεννήτρια

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Πλατάνι που προσπαθούν να αποτρέψουν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή, από ιδιωτική εταιρεία.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Νίκος Κοτρωνιάς, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Πράσινος λόφος Πλατανίου», «το καλοκαίρι μάθαμε ότι στη θέση «Περιστερόβραχος», στο Πλατάνι Αχαΐας, στα 1.000 με 1.200 μέτρα από τα σπίτια μας, θα τοποθετηθούν δύο πολύ μεγάλες ανεμογεννήτριες. Μεγάλες όχι μόνο σε ύψος αλλά και σε ένταση ρεύματος. Θορυβηθήκαμε γιατί σύμφωνα με όσα ξέρουμε πρόκειται να τοποθετηθούν σ’ ένα πανέμορφο δάσος με πεύκα, ζώα και πολλά προστατευόμενα ήδη, ακόμα και πτηνά. Επισκεφτήκαμε το Δήμο και την Περιφέρεια  που ψήφισαν αρνητικά για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο σημείο. Το θέμα πλέον βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία περιμένει γνωμοδοτήσεις από διάφορες υπηρεσίες όπως την αρχαιολογία και το δασαρχείο.

Πήραμε την πρωτοβουλία και ζητήσαμε από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών να κάνει μία εμπεριστατωμένη μελέτη για το αν ενδείκνυται η τοποθεσία για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Πράγματι, σύμφωνα με τη μελέτη και το έδαφος είναι ακατάλληλο καθώς κάνει καθιζήσεις. Πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή ενώ και το Πανεπιστήμιο διαπίστωσε ότι υπάρχουν σπάνια είδη στο σημείο, ακόμα και φυτά. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ανεμογεννήτριες θα υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής μας καθώς και ο θόρυβος θα είναι έντονος. Σε περίπτωση φωτιάς φοβούμαστε ότι δε θα μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα».

«Λόγω των αρνητικών γνωμοδοτήσεων το θέμα μπορεί να οδηγηθεί στο συμβούλιο Περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων όπου μπορούμε να πούμε την άποψη μας. Φοβόμαστε ότι δεν θα λάβουν τις αρνητικές γνώμες υπόψιν τους και ξέρουμε ότι είναι κοντά η λήψη της απόφασης.

Ζητάμε ο Δήμος και η Περιφέρεια να είναι πιο δυναμικά μαζί μας. Περιμένουμε πιο ουσιαστική παρέμβασή τους για να μη δοθεί η άδεια. Να μην αφήσουν να καταστραφεί αυτό το τοπίο» καταλήγει ο κ. Κοτρωνιάς.

Απο την χθεσινή συνάντηση των κατοίκων

Απο την χθεσινή συνάντηση των κατοίκων

Από την συγκέντρωση τον Ιούνιο στο Δημαρ...

Από την συγκέντρωση τον Ιούνιο στο Δημαρχείο στο Ρίο

Παράσταση στην Περιφέρεια

Παράσταση στην Περιφέρεια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις