Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η «Πολιτική – Φιλολογική των Πατρών» του Γεωργίου Θ. Γιαννόπουλου βγήκε σε μία συλλεκτική δίτομη έκδοση

Η «Πολιτική – Φιλολογική των Πατρών» του...

Σε 5 μόλις αντίτυπα - Περιλαμβάνει και τα 170 φύλλα που είχαν κυκλοφορήσει από το 1989 έως και το 2020

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε την υπεύθυνη του γνωστού Πατρινού βιβλιοπωλείου «Η Γωνιά του Βιβλίου», Ασπασία Παπαχρίστου, στην οποία διατέθηκε τιμής ένεκεν ή για την ακρίβεια δωρήθηκε το δίτομο έργο του συμπολίτη συνταξιούχου δικηγόρου και συγγραφέα Γεωργίου Θ. Γιαννόπουλου «Πολιτική – Φιλολογική των Πατρών». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό έργο που τυπώθηκε σε 5 μόλις αντίτυπα (υποθέτουμε πως ένα απ’ αυτά θα πάει και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών μιας και η αξία του είναι σημαντική και για τους σπουδαστές φιλολογίας, ιστορίας, φιλοσοφίας, πολιτικής επιστήμης και όχι μόνο) που περιλαμβάνει και τα 170 φύλλα που είχαν εκδοθεί και γραφεί από τον Γεώργιο Γιαννόπουλο το διάστημα από τον Απρίλιο του 1989 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020. Ο 1ος τόμος περιέχει το υλικό από το 1ο φύλλο της συγκεκριμένης περιοδικής έκδοσης – εφημερίδας έως και το 85ο και ο Β’ τόμος το υλικό από το 86ο έως και το 170ο.

Η Πολιτική – Φιλολογική των Πατρών για όσους δεν γνωρίζουν, ήταν μία περιοδική έκδοση, έργο του Γεωργίου Θ. Γιαννόπουλου που εκδιδόταν συνεχώς στην πόλη των Πατρών από την άνοιξη του έτους 1989. Ήταν τετρασέλιδη και τετράστηλη ανά σελίδα. Τυπωνόταν πάντα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων αν και είναι βέβαιο ότι διαβαζόταν από πολύ περισσότερους.

Η εφημερίδα είναι αξιοσημείωτο, πως γραφόταν από τον κ. Γιαννόπουλο με ύλη πολιτική & ιστορική, φιλολογική και φιλοσοφική.

Επίσης τα φύλλα για τους χρήστες της τεχνολογίας έχουν αναρτηθεί & στο politiki-philologiki.blogspot.com. Η έκδοση αυτή αποσκοπούσε στην εξυγίανση και ανύψωση του πολιτικού βίου και προπαντός στην αναστήλωση της «αχρειωθείσης» ελληνικής γλώσσας ως προϋποθέσεως εθνικής επιβιώσεως, κατά τα λεγόμενα του ιδίου του κ. Γιαννόπουλου.

Ο συγγραφέας και επιμελητής της έκδοσης αυτής έχει γεννηθεί και κατοικεί στην Πάτρα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία στη γενέτειρα του, την Πάτρα. Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Σεπτέμβριο του έτους 1974 έως τον Μάρτιο του 1982 διετέλεσε νομάρχης Λευκάδος, Λαρίσης και Ημαθίας.

Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε νομικά περιοδικά της χώρας μας.

Έργα του που έχουν κυκλοφορήσει κατά το παρελθόν είναι το «Από το Νέστο έως τον Σαγγάριο», η «Εις Άδου Κάθοδος», κ.α.

Είναι παντρεμένος με τη γνωστή και καταξιωμένη αρχιτέκτονα και συγγραφέα Χαρά Παπαδάτου Γιαννοπούλου.

Ο Γεώργιος Θ. Γιαννόπουλος δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στον εκδότη κ. Γεώργιο Πετράκη και στον κ. Κώστα Γαλανόπουλο για την φροντίδα της σελιδοποίησης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture