Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στον οικισμό των Ρομά «Αγία Σοφία» – Πυροβόλησαν στον αέρα

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στον οικισμό ...

Έκρυθμη η κατάσταση

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά «Αγία Σοφία», στη δυτική Θεσσαλονίκη όπου σημειώνονται επεισόδια στον απόηχο της απόφασης να τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Λίγο μετά τις 16:30, ομάδα ατόμων Ρομά έστησε οδοφράγματα στην οδό Πόντου έξω από τον οικισμό. Ακολούθησε ένταση με αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους αποτρέψουν από τα στήνουν και άλλα οδοφράγματα κοντά σε βενζινάδικο σύμφωνα με το thestival.gr.

Τα περίπου 50 άτομα που διαμαρτύρονταν τράπηκαν σε φυγή προς τον οικισμό, όπου επιχείρησαν εκ νέου να στήσουν οδοφράγματα με τους αστυνομικούς να κάνουν και πάλι χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν. Τότε ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα μέσα από τον οικισμό.

Τελικά οι αστυνομικοί με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, κατάφεραν να τρέψουν τα άτομα σε φυγή και εκείνα πήγαν προς τον οικισμό “Αγία Σοφία”.

Εκεί επιχείρησαν εκ νέου να στήσουν οδοφράγματα με τους αστυνομικούς να κάνουν και πάλι χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν. Τότε ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα μέσα από τον οικισμό.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο έσβησαν τις φωτιές που είχαν ανάψει στην οδό Πόντου και προχώρησαν σε αποκάθαρση του οδοστρώματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις