Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Αιγιώτης Αλεξάντερ Πέιν θα σκηνοθετήσει το σίκουελ του "Election" για λογαριασμό της πλατφόρμας Paramount+

Ο Αιγιώτης Αλεξάντερ Πέιν θα σκηνοθετήσε...

Η πρώτη ταινία του 1999 με τη Ριζ Γουίδερπουν θεωρείται πλέον καλτ

Πάνε 23 χρόνια από τότε που είχε βγει τo φιλμ «Election», το οποίο έφερε τον Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη με καταγωγή από το Αίγιο, Αλεξάντερ Πέιν στο κινηματογραφικό προσκήνιο. Είχε βέβαια προηγηθεί το φιλμ του 1996 «Citizen Ruth» με τη Λόρα Ντερν που είχε θριαμβεύσει στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα και το οποίο είχε βάλει στον κινηματογραφικό χάρτη τον ταλαντούχο Πέιν.  

Ακόμα και σήμερα η μαύρη κωμωδία «Election – Σκάνδαλα στα θρανία» με πρωταγωνιστές τη Ρις Γουίδερσπουν και τον Μάθιου Μπρόντερικ που είχε αρέσει & είχε κάνει εισπράξεις 18 εκατ. δολαρίων, παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Πέιν, συνεχίζοντας να κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς και αποκτώντας πλέον cult status.

Όλη αυτή την απήχηση της ταινίας όπως αναφέρει το flix.gr, φαίνεται πως δεν πέρασε απαρατήρητη από την Paramount, η οποία αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για το σίκουελ «Tracy Flick Can’t Win», το οποίο θα κυκλοφορήσει απευθείας στην πλατφόρμα της Paramount+. Όπως και η προηγούμενη ταινία του 1999 έτσι κι αυτή βασίζονται στα ομότιτλα βιβλία του Τομ Περότα που θα αναλάβει και την παραγωγή μαζί με την Ριζ Γουίδερσπουν, με το σενάριο και την σκηνοθεσία να τα επωμίζεται για μια ακόμα φορά ο 61χρονος Πέιν. Ο Alexander Payne από την Omaha, της Nebraska, έχει κερδίσει 2 βραβεία Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου ενώ έχει προταθεί και 3 φορές για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η ταινία, συνέχεια του 1ου «Election» θα ακολουθεί την ιστορία του βιβλίου, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022, όπου βλέπουμε την Τρέισι Φλικ (τον χαρακτήρα της Γούιδερσπουν στην ταινία) να είναι πλέον βοηθός διευθυντή γυμνασίου και θα επικεντρώνεται στις ολοένα και πιο απελπισμένες προσπάθειες της Τρέισι για προαγωγή μετά την απροσδόκητη συνταξιοδότηση του αφεντικού της.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας αλλά τα γυρίσματα αναμένονται να αρχίσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Το αρχικό φιλμ του 1999 είχε λάβει υποψηφιότητα στα Βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Σεναριογράφων για Καλύτερο διασκευασμένο σενάριο. Ακόμα η Ριζ Γουίδερσπουν είχε προταθεί για Χρυσή Σφαίρα - Golden Globe καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία ενώ η ταινία τιμήθηκε με το Independent Spirit Award for Best Film για το 1999.

*Στη φωτ. ο Πέιν στα γυρίσματα της ταινίας "Νεμπράσκα" το 2013 με τον πρωταγωνιστή Μπρους Ντερν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture