Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η Αχαιή συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στις 14/12 στο Σύλλογο Γυναικών Αγίου Βασιλείου Πατρών

Η Αχαιή συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου σ...

Θα παρουσιαστεί το νέο της βιβλίο με τίτλο «Οχτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κάκτος

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βασιλείου Πατρών, η Λέσχη Ανάγνωσης «Η Ομάδα», το βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου-Παπαχρίστου» και οι Εκδόσεις Κάκτος προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου με τίτλο «Οχτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα» που θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:30 στην αίθουσα του Συλλόγου στον Άγιο Βασίλειο (απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγ. Κυριακής).

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Συλλόγου, Τασία Μπιρλή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Βασίλης Μάρκου, δικηγόρος-νομικός εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχείρισης Έμφυλων Ανισοτήτων «ΕΡΙΦΥΛΗ»,

Αφροδίτη Σκαλτσά - Δημητρακοπούλου, συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης,

Αλεξάνδρα Ξύδη, φοιτήτρια φιλολογίας

και η ίδια η συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας».

Η ζωή της Μαργαρίτας Βελισσαροπούλου θα ήταν ενδιαφέρουσα και μόνο από το γεγονός πως η «Μαριγώ» γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν από την Επανάσταση του '21 και βίωσε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ανασύσταση του ελληνικού έθνους. Όμως αυτό που κάνει τους "Οκτώ Ήχους για τη Μαργαρίτα" ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα είναι η γνωριμία και η καθοριστική σχέση της Μαριγώς με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Γεννήθηκε στη Νωνάκριδα, έζησε κοντά στον Γέρο του Μοριά τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, συμμετείχε στους αγώνες του, τον στήριξε στον εμφύλιο, μοιράστηκε την αγωνία και την πίκρα του στην περιβόητη δίκη και στη μετέπειτα φυλάκισή του και έκανε μαζί του ένα παιδί.

Βασιζόμενη σε τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα, η Αναστασία Ευσταθίου μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, στην ελληνική ύπαιθρο των αρματολών, στην Ύδρα της εξορίας, στο Ναύπλιο του Καποδίστρια και στην Αθήνα του Όθωνα και των πολιτικών δολοπλοκιών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που αποκαλύπτει μια λιγότερο γνωστή όψη της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η Αναστασία Ευσταθίου έχει γεννηθεί στην Παραλία Πλατάνου Αχαΐας το 1966. Εργάζεται ως δασκάλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διακρίνεται για την αγάπη που έχει στο βιβλίο και ασχολείται με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Μέσω βιωματικών σεμιναρίων προσεγγίζει τη Δημιουργική Γραφή και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών.

Από το 1999 που εξέδωσε το 1ο της βιβλίο, ξύνει ανελέητα τα μολύβια της για να συναντήσει τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς αναγνώστες της. Έχει γράψει παραμύθια, διηγήματα, νουβέλες, παιδικά μυθιστορήματα και θεατρικά κείμενα.

Συνεργάζεται ως αρθρογράφος στον τοπικό Τύπο.

Έχει τιμηθεί με επαίνους και διακρίσεις ενώ έργα της έχουν βραβευτεί σε Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture