Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ξεκινά η παράσταση "Προδοσία" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Στις 9/12 η επίσημη πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Ξεκινά η παράσταση "Προδοσία" ...

Παίζουν η Ελληνοβελγίδα κόρη του Κώστα Αρζόγλου, Aurora Marion και οι Μάνος Βαβαδάκης και Παναγιώτης Γαβρέλας - Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ζαμπουλάκη

Ως γνωστόν απόψε Παρασκευή 2/12/2022 στις 21.30 είναι η πρώτη παράσταση του εμβληματικού έργου του Χάρολντ Πίντερ, «Προδοσία» που ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και θα παιχθεί έως και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Μπορεί στο μεταξύ απόψε να είναι η εναρκτήρια παράσταση του έργου ωστόσο η επίσημη πρεμιέρα έχει οριστεί για την προσεχή Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, στις 21:30.

Τo ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων λειτουργίας του θεάτρου Απόλλων ανέβασε ως τη νέα του κεντρική παραγωγή, την παράσταση «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ.

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπουλάκης

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Θάνος Βόβολης

Σχεδιασμός ήχου: Θάνος Πολυμενέας – Λιοντήρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Σχεδιασμός Video: Eugenia Demeglio

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Αλέξη

Βοηθός σκηνογράφου: Μάρθα Μαύρη

Διεύθυνση Παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη

Φωτογράφιση παράστασης: Στέφανος Σάμιος

Teaser- Video παράστασης: Διονύσιος Μπάστας

Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου.

Στην παράσταση παίζουν την Έμμα η ηθοποιός Aurora Marion, τον Ρόμπερτ ο Μάνος Βαβαδάκης και τον Τζέρρυ ο Παναγιώτης Γαβρέλας, γνώριμος του κοινού από την περσινή τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ1
«Ζακέτα να πάρεις».

Σερβιτόρος: Μάριος Μάνθος.

Η γοητευτική και καλή ηθοποιός Aurora Marion, για όσους ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν, είναι η Ελληνοβελγίδα κόρη του αγαπητού πρωταγωνιστή του θεάτρου και της τηλεόρασης, Κώστα Αρζόγλου.

Μητέρα της είναι η διάσημη Βελγίδα ηθοποιός Estelle Marion, οπότε ήταν φυσικό με το μικρόβιο του θεάτρου στο dna της, να ασχοληθεί και η ίδια με την υποκριτική.

Όπως είδαμε η Aurora Marion έχει δουλέψει τόσο στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε ξένες παραγωγές στον κινηματογράφο, όπως η ταινία "Almayer’s Folly” που μάλιστα τής χάρισε & υποψηφιότητα της πιο υποσχόμενης ηθοποιού της χρονιάς στα βραβεία Magritte το 2013 όσο και στην Ελλάδα. Στο σινεμά έπαιξε & στην ταινία "The Capsule" καθώς και στο "Noces" του Stephan Streker, φιλμ για το οποίο το 2018 κέρδισε το βραβείο Magritte για την καλύτερη ερμηνεία β' γυναικείου ρόλου.

Στην Ελλάδα, όπως διαβάσαμε, από τις πιο γνωστές δουλειές της, είναι η θεατρική παράσταση «Αύγουστος» του Tracy Letts που είχε ανέβει στο θέατρο Δημήτρης Χορν το 2017 σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη όπου και έπαιξε πλάι στη Θέμιδα Μπαζάκα, την Μαρία Πρωτόπαππα, τη Βίκυ Βολιώτη, την Κίττυ Παϊταζόγλου, τους Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνο Βακούση, Μαρία Κατσιαδάκη, κ.α. Το σκληρό, κοινωνικό έργο «Αύγουστος» είχε παρουσιαστεί και στο σινεμά το 2014 σε σκηνοθεσία Τζον Γουέλς με πρωταγωνίστριες τις Μέριλ Στριπ και Τζούλια Ρόμπερτς.

Η Aurora Marion έχει πρωταγωνιστήσει & στην παράσταση «Good People» υπό την καθοδήγηση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Έχει συμμετάσχει και στην τραγωδία "Αγαμέμνων" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Όπως έχει πει η ίδια, από τότε που θυμάται τον εαυτό της, ήθελε να γίνει ηθοποιός.

*Η παράσταση «Προδοσία» θα παιχθεί το Σάββατο 3/12 στις 21.30 και την Κυριακή 4/12 στις 20.00. Στη συνέχεια η παράσταση θα παιχθεί την Τετάρτη 7/12 στις 20.00 και την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 και ξανά την Κυριακή στις 20.00.

Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην «Προδοσία», ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο.

Ουσιαστικά ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το  παιχνίδι των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα αλλά κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής.

Να προσθέσουμε πως τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 26/12 & στις 2/1/2023 θα δοθεί παράσταση στις 21:30.

Περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο του ταμείου :2610273613 και ηλεκτρονικά στο  https://www.ticketservices.gr/event/prodosia-harold-pinter/?lang=el

Και στο Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος- Κορίνθου και Φιλοποίμενος, Πάτρα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ – Κάθε Τετάρτη Λαϊκή Βραδινή με γενική είσοδο 8 ευρώ. 

Ισχύει η πολιτική εισιτηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture