Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα τουρκική πρόκληση: «Να σταματήσει την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου η Ελλάδα»

Νέα τουρκική πρόκληση: «Να σταματήσει τη...

Από το τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας

Δεν σταματούν οι προκλήσεις της Τουρκίας με το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας μετά τη συνεδρίασή του να τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Το συμβούλιο η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ανέφερε ότι «δόθηκε μήνυμα στην Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα τις δραστηριότητες που αφορούν στη στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου», τονίζοντας ότι «δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης».

 
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας  πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είχε διάρκεια πάνω από τρεις ώρες.

«Παρ’όλο που η Τουρκία προσεγγίζει φιλικά την Ελλάδα, εκείνη αγνοεί τις προτάσεις για διάλογο που θα έχουν στόχο να τεθεί τέρμα στις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, ιδιαίτερα τον εξοπλισμό μη στρατιωτικών νησιών, το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η ανακοίνωση.

 Επιπλέον, η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβε την υποστήριξη της Άγκυρας προς την το ψευδοκράτος και τους Τουρκοκύπριους.

Το βασικό ζήτημα της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία και μια πιθανή χερσαία επιχείρηση.


Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK-KCK-PYD-YPG και DAESH και ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα. 

Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση ανεκτό ότι οι δυνάμεις ασφαλείας μας, οι οποίες έχουν υιοθετήσει την αρχή της δράσης με απόλυτη αφοσίωση στο εθνικό και διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημόσια συνείδηση στον ηρωικό αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας, δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση ανεκτές από αυτούς τους κύκλους που καταφεύγουν σε ψέματα και συκοφαντίες για να δώσουν περιθώριο στις αυτονομιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν πληγεί σκληρά», επισημαίνει η ενημέρωση.

Στην συνέχεια αναφέρει πως «τονίστηκε έντονα ότι αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τη συμφιλιωτική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και τις προτάσεις διαλόγου με προσανατολισμό στη λύση, να βάλει αμέσως τέλος στις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες αναφορικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό στα νησιά, που διέπονται από μη στρατιωτικό καθεστώς».

Ακόμα, προσθέτει ότι «εκφράσαμε ικανοποίηση για την αποδοχή της ΤΔΒΚ ως παρατηρητή στο TDT (σ.σ.  Οργανισμό Τουρκικών Κρατών) και δηλώσαμε ότι αναμένουμε παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες»

 

 

 
 

 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

France 24 για την ένταξη τ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις