Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Kιβωτός: Έδιναν σε ανήλικο 500 ευρώ και του ζητούσαν 450 για ενοίκιο

Kιβωτός: Έδιναν σε ανήλικο 500 ευρώ και ...

Νέα καταγγελία

Αποκαλύψεων συνέχεια για τα όσα συνέβαιναν μέσα στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και ειδικά σε αυτήν της Πωγωνιανής.

Όπως κατήγγειλε πρώην τρόφιμος μιλώντας στο ΜEGA, όταν ήταν 17 χρονών μετέβη από τη Χίο στη δομή της Πωγωγνιανής και όχι μόνο αναγκάστηκε να δουλεύει αλλά από τα 500 ευρώ που λάμβανε ως μισθό από την Κιβωτό του Κόσμου του ζητούσαν 450 ευρώ για ενοίκιο.

 «Μου είπαν ότι θα πληρώνω και ενοίκιο 450 ευρώ και μου έλεγαν ότι 500 ευρώ είναι ο μισθός μου. Για να μένω στη δομή μέσα. Κι ήμουν 17 χρονών φανταστείτε, δεν είχα κλείσει 18» δηλώνει ο Γιάννης.

Μάλιστα όταν τους ρώτησε πως θα ζήσει έχοντας μείνει με μόλις 50 ευρώ του απάντησαν «το ρεύμα, το νερό, το σπίτι, το φαγητό ποιος θα τα πληρώσει αυτά;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Εμένα μου υποσχέθηκαν να πάω από τη Χίο στην Πωγωνιανή ώστε να σπουδάσω κάτι και όταν γίνω 18 και βγω έξω στην κοινωνία να βρω μια δουλίτσα. Αυτό ήταν όλο ψέματα».

 Ο Γιάννης ωστόσο κατέληξε να δουλέυει στους στάβλους και τις αποθήκες της δομής ενώ έμενε και σε ένα κτήριο που ήταν ερείπιο.

«Είναι δυο πολυκατοικίες. Μια που φαίνεται όμορφη και ωραία και μια άλλη δίπλα από την πίσω πλευρά που είναι οι κότες από κάτω κι έχει πρώτο, δεύτερο, τρίτο όροφο... Οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν σπασμένα. Έμπαινε αέρας, νερά, τα πάντα. Είχα μόνο μια κουβέρτα και εκεί πέρα με είχαν να πάω στη δουλειά και να γυρίσω εκεί μέσα. Μόνο με νερό και φαγητό» καταγγέλλει ο Γιάννης.

Ανέφερε δε πως όταν παραπονέθηκε για όλα αυτά στον πατέρα Αντώνιο, δεν τον πίστεψε: «Του λέω πατέρα ξέρεις κάτι; Εγώ δουλεύω και μου λένε ότι θα μου κρατάνε 450 ευρώ το μήνα για ενοίκιο και μισθό 500 ευρώ. 50 ευρώ παίρνεις ουσιαστικά από όλο αυτό. Του λένε οι παιδαγωγοί ότι εγώ δεν δουλεύω. Ο πατέρας πίστεψε τους 5-6 παιδαγωγούς που του έλεγαν ότι ο Γιάννης δεν θα πάει μπροστά, δεν πίστεψε εμένα. Μου κατέβασε μούτρα»


«Ο πατέρας Αντώνιος είναι άγιος»

Αν και διώχτηκε από την δομή λίγες μέρες μετά το συμβάν, ο Γιάννης νιώθει μόνο ευγνωμοσύνη για τον πατέρα Αντώνιο που τον πήρε από το χέρι σε ηλικία 12 ετών και του προσέφερε στέγη και φαγητό για 8 χρόνια.

«Ο πατέρας Αντώνιος για μένα και πατέρα να τον πω και άγιο να τον πω είναι λίγο. Δεν μπορώ να το περιγράψω αυτό το πράγμα. Εννοείται ότι ο πάτερ δεν γνωρίζει αυτά τα πράγματα το πώς ένας παιδαγωγός συμπεριφέρεται σε ένα παιδί. Είμαι 100% σίγουρος» δηλώνει ο Γιάννης.

Όπως εξηγεί ο παπά Αντώνης δεν γνώριζε ούτε για τις τιμωρίες και τις απομονώσεις ούτε και το ξύλο που έριχναν οι παιδαγωγοί.

«Από τις 6 να αρμέξω τις αγελάδες. Να τα καθαρίσω όλα τα ζώα, να τα βγάλω έξω. Αυτό μέχρι τις 3. Μετά τρώγαμε για μισή ώρα και μετά έκανα αποθήκη» περιγράφει.

Το πιο επίπονο για τον νεαρό Γιάννη ήταν το γεγονός πως δεν υπήρχε χρόνος να διαβάσει τα μαθήματα του ώστε να καταφέρει να μπει σε κάποια σχολή. Τελικά σταμάτησε το σχολείο στη Δευτέρα λυκείου.

«Γυρνούσα και επειδή ήθελα να διαβάσω 2-3 ώρες όπως έκανα στη Χίο. Έμενα στα Γιάννενα μου έλεγαν να φάω και να πάω να δουλέψω αποθήκη ή φάρμα. Αυτό είναι το χειρότερο. Όταν έρχονται οι βαθμοί έκραζαν τα παιδιά. Πώς να πάρω καλούς βαθμούς αν δεν με αφήνουν να διαβάσω;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις