Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Δείτε πώς πήγαν οι νέες ταινίες στο εγχώριο box office - 1ο το νέο φιλμ της Ντίσνει αλλά με χαμηλά εισιτήρια

Δείτε πώς πήγαν οι νέες ταινίες στο εγχώ...

Η νέα ταινία ανιμέισον του στούντιο της Ντίσνει, "Παράξενος Κόσμος" παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare

Mόλις 50.690 εισιτήρια κόπηκαν το τετραήμερο 24 με 27/11/2022 που πέρασε στις Ελληνικές αίθουσες, ένα από τα χαμηλότερα της μέχρι τώρα χειμερινής σεζόν, όπως αναφέρει το flix.gr, χωρίς, την ίδια ώρα να υπολογίζονται τα εισιτήρια του «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, τού οποίου οι αριθμοί δεν ανακοινώθηκαν, κατά την πάγια τακτική της πλατφόρμας του Netflix.

Την 1η θέση κατάφερε και πήρε το νέο ανιμέισον φιλμ της Ντίσνει «Παράξενος Κόσμος» που προβάλλεται και στην Πάτρα, με χαμηλό ωστόσο αριθμό εισιτηρίων, κάτι λιγότερο από 10.000 σε 100 αίθουσες πανελλαδικά. Η ταινία της Ντίσνει που έχει και υψηλό, φημολογούμενο κόστος που ξεπερνά τα 120 εκατ. δολάρια, είχε αναπάντεχα μέτριο ξεκίνημα στις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι ήταν και η Γιορτή των Ευχαριστιών και ήρθε 2η στο box office με 18,6 εκατ. δολάρια συν ακόμη 9,2 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στις πρεμιέρες ήταν και το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ που έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare) που όπως είδαμε στον πίνακα του flix.gr, ήρθε 4ο με σχεδόν 8.000 εισιτήρια σε 81 αίθουσες πανελλαδικά, (για την ακρίβεια 7.833 εισιτήρια) το περασμένο 4ήμερο. Στη Βόρειο Αμερική, η ταινία του Σπίλμπεργκ επεκτάθηκε σε 638 αίθουσες και οι εισπράξεις της μέχρι στιγμής είναι στα 3,5 εκατ. δολάρια, ένα νούμερο που δεν θεωρείται ικανοποιητικό.

Πρεμιέρα έκανε στο μεταξύ & το σκοτεινό ρομάντζο του Ιταλού δημιουργού Λούκα Γκουαντανίνο «Bones and All» με τον Τιμοτέ Σαλαμέ (επίσης παίζεται στην Πάτρα) που παρότι βγήκε σε 61 αίθουσες πανελλαδικά, περιορίστηκε σε 2.832 εισιτήρια το 4ήμερο της πρεμιέρας του. Στις ΗΠΑ η ταινία αυτή έχει κάνει εισπράξεις μέχρι στιγμής 3,7 εκατ. δολαρίων συν ακόμη 2,1 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το φιλμ «Κορσές – Corsage» της Μαρί Κρόιτσερ που παίζεται αυτές τις μέρες στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, έχει κόψει σε σχεδόν 2 εβδομάδες προβολής 5.000 εισιτήρια πανελλαδικά ενώ το «Black Panther: Wakanda Forever» της Μάρβελ έχει φτάσει σε 3 εβδομάδες τα 110.600 εισιτήρια. Στις ΗΠΑ η ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Ράιαν Κούγκλερ κράτησε και πάλι τα πρωτεία στο box office και πλέον έχει αγγίξει τα 367,6 εκατ. δολάρια συν ακόμη 308 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture