Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο φιλμ από την Αυστρία, «Κορσές» από την Πέμπτη 24/11 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Το βραβευμένο φιλμ από την Αυστρία, «Κορ...

Στην βραδινή προβολή των 21.30 συνεχίζεται η ταινία «Το Μενού» με τον Ρέιφ Φάινς και την Άνια Τέιλορ Τζόι

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα, από την Πέμπτη 24/11 έως και την Τετάρτη 30/11 θα προβάλλονται 2 ταινίες.

Στην προβολή των 19:00 θα προβάλλεται η ταινία «Κορσές» που ξεχώρισε και στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Μαρί Κρόιτσερ.

Φωτογραφία: Τζούντιθ Κάουφμαν

Μοντάζ: Ούλρικε Κόφλερ

Μουσική: Καμίλ

Πρωταγωνιστούν οι: Βίκι Κριπς, Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ, Κόλιν Μόργκαν, Καταρίνα Λόρεντς

Διάρκεια: 113 λεπτά.

Διανομή: Cinobo.

Τι συνέβη στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ όταν μεγάλωσε; Μία αριστουργηματική φεμινιστική ματιά στη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Μία συγκλονιστική πρωταγωνίστρια που φορά και αποτινάζει τον κορσέ της με την ίδια ανάσα. Μην το χάσετε.

Η Μαρί Κρόιτσερ γράφει καυστικά και σκηνοθετεί αριστοτεχνικά μία φιξιόν απεικόνιση της ζωής της Αυτοκράτειρας Σίσσυ, Οχι, αυτή η ταινία «δεν είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία». Είναι εμπνευσμένη από εκατομμύρια αληθινές ιστορίες. Γιατί η Κρόιτσερ μπορεί να κοιτά πίσω, σε εποχές που η γυναίκα ήταν απλό μπιμπελό και όφειλε να μην θαμπώσει, να μην σπάσει, να μην σταματήσει να διακοσμεί, αλλά πόσα έχουν πράγματι αλλάξει σήμερα, που, ό,τι κι αν καταφέρει μια γυναίκα, οφείλει να παραμένει Μπάρμπι; Η Σίσσυ έρχεται από τα βάθη του 19ου αιώνα για να μας αφηγηθεί, πικρά, καυστικά, αλλά και ψύχραιμα (δεν χρειάζεται κορώνες, υπερβολές και μανιφέστα) μία απόλυτα σύγχρονη φεμινιστική ιστορία. Έναν κορσέ που δεν έχουμε καταφέρει να αποτινάξουμε, γιατί, τις περισσότερες φορές τον αναζητούμε οι ίδιες.

Μία αριστουργηματική φεμινιστική ματιά στη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Μία συγκλονιστική πρωταγωνίστρια που φορά και αποτινάζει τον κορσέ της με την ίδια ανάσα, έγραψε το flix.gr.

Το φιλμ αποτελεί την επίσημη πρόταση της Αυστρίας για τα ερχόμενα Όσκαρ, για την κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Να προσθέσουμε ακόμα πως η ταινία έλαβε & το βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών & το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου. Το φιλμ στο ξεκίνημα του στις Αθηναϊκές αίθουσες έκοψε κοντά στα 3.000 εισιτήρια,

Στην προβολή των 21:30 συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η ταινία «Το Μενού».

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάιλοντ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Ρέιφ Φάινς, Νίκολας Χουλτ, Τζον Λεγκιζάμο, Τζούντιθ Λάιτ, Χονγκ Τσάου.

Διάρκεια: 106 λεπτά

Είδος ταινίας: Κομεντί, Τρόμου.

Περίληψη

Ένα νεαρό ζευγάρι (Anya Taylor-Joy και Nicholas Hoult) ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο όπου ο σεφ (Ralph Fiennes) έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν.

Το φιλμ στο ξεκίνημα του έχει ήδη φτάσει τα 16,2 εκατ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις.

Διάρκεια: 106 λεπτά.

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture