Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Σεμινάριο υποκριτικής με την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη θα γίνει στο θέατρο act

Πάτρα: Σεμινάριο υποκριτικής με την Ηλέκ...

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 τις ώρες 12.00-17.00 & την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 13.30-18.30

Ένα ενδιαφέρον όπως αναμένεται, σεμινάριο υποκριτικής με την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη με τίτλο «Ο Ηθοποιός είναι DJ» θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο act, στο πάνω μέρος στις Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα κι όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το θέατρο act παρουσιάζει τη σκηνοθέτρια και ηθοποιό Ηλέκτρα Ελληνικιώτη σε ένα masterclass υποκριτικής με τίτλο «Ο ηθοποιός είναι DJ». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και θα έχει συνολική διάρκεια 10 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στέλνοντας email στο [email protected] ή καλώντας στα τηλέφωνα 2610272037 και 6936122263. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Η εργασία του ηθοποιού και η σκηνική ερμηνεία στο σύγχρονο θέατρο είναι πολλά περισσότερα από την "ενσάρκωση" ενός ρόλου. Ένας ηθοποιός σήμερα, στην πρόβα και στην παράσταση, μπορεί -αν θέλει- να προτείνει και να δημιουργήσει τα πάντα. Αυτή η παντοδυναμία συχνά τον κάνει να νιώθει Θεός, αλλά αν ο Falk Richter είχε δίκιο και ο Θεός είναι dj, τότε ο σύγχρονος ηθοποιός καλύτερα να είναι dj, παρά Θεός.

Το κείμενο, η μουσικότητα της γλώσσας, οι δυνατότητες του σώματος, η σκηνική συνύπαρξη, τα σκηνογραφικά και ενδυματολογικά υλικά, η μουσική, η φωτογραφία και η κινούμενη εικόνα, ο διάλογος με το δημόσιο χώρο, η διακειμενικότητα , η Ιστορία και το ντοκουμέντο, είναι μόνο μερικά από τα «tracks» που μπορεί να μιξάρει σε ζωντανό χρόνο και με απόλυτη ελευθερία στην προσπάθειά του να φτιάξει έναν ολοκληρωμένο σκηνικό κόσμο. Ο σύγχρονος ηθοποιός είναι ένας μικρός δραματουργός επί σκηνής: δημιουργεί συνθέτοντας και συνδέοντας ήδη υπάρχοντα υλικά. Συλλέγει κατά τη διάρκεια των προβών, αρχειοθετεί και δοκιμάζει με έναν στόχο: να διατηρήσει τον θεατή ενεργό, σχεδόν έτοιμο να σηκωθεί από την καρέκλα του -ή ακόμα και όρθιο.

 

Ακριβώς όπως ένας dj.

 

 

 

Δυο μαθήματα

Διάρκεια κάθε μαθήματος: 5 ώρες.

Σύνολο ωρών: 10

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ

Ημερομηνίες:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ώρες 12.00-17.00,

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 13.30-18.30

στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)

Πληροφορίες- Εγγραφές: 2610272037 & 6936122263.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των παραστάσεων & εκδηλώσεων του act είναι και το thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture