Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η Δώρα Παρδάλη έρχεται στο θέατρο act με ένα συγκλονιστικό έργο και μιλά στο thebest.gr

Η Δώρα Παρδάλη έρχεται στο θέατρο act με...

Του βραβευμένου με Tony, συγγραφέα Dennis Kelly

Η Δώρα Παρδάλη έρχεται στο θέατρο act με το συγκλονιστικό έργο του βραβευμένου με βραβείο Tony συγγραφέα Dennis Kelly. Η παράσταση παίζεται για τεταρτη χρονιά στην Αθήνα και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Η ηθοποιός μίλησε στο thebest.gr λίγο πριν τις παραστάσεις στο act αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή.

1. Τέταρτος χρόνος επιτυχίας για την παράσταση στην Αθήνα. Πώς νιώθετε που έρχεστε στην Πάτρα και στο θέατρο ACT;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη! Η παράσταση δεν έχει παίξει σε καμία άλλη πόλη εκτός της Αθήνας μέχρι στιγμής και είναι πολύς ο καιρός που θέλουμε να ξεκινήσουμε μια περιοδεία αλλά λόγω συνθηκών, της πανδημίας κτλ, ήταν δύσκολο. Οπότε χαιρομαι πολύ που αυτό επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενη που η Πάτρα είναι ο πρώτος σταθμός αυτής της περιοδείας, μου αρέσει πολύ η πόλη και όσες φορές εχω παίξει εδώ το θεατρικό κοινό ήταν υπέροχο. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω στο ACTκαι ανυπομονώ γιατί εκτιμώ πολύ τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του!

2. Πώς ανακαλύψατε το έργο και πώς ήταν η συνεργασία σας με την Άννα Μαρία Στεφαδούρου;

Το έργο το βρήκε η Αννα Μαρία Στεφαδούρου, η σκηνοθέτης της παράστασης και μου το πρότεινε. Ομολογώ πως ερωτεύτηκα αμέσως την ηρωίδα και ηθελα παρα πολύ να είμαι εγώ αυτή που θα την ενσαρκώσει στη σκηνή οπότε δέχτηκα με τεράστια χαρά. Ηταν η πρώτη φορά που θα μεταφραζόταν το έργο στα ελληνικά και θα ανέβαινε στην Ελλάδα, πράγμα επίσης πολύ σημαντικό. Η Άννα Μαρία ανέλαβε και το κομμάτι της μετάφρασης και μάλιστα πολύ πρόσφατα η μετάφρασή της εκδόθηκε και το βιβλίο κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑΕκδοτική. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, μαζί με την περιοδεία, ήρθε και η έκδοση του βιβλίου, πολλά όμορφα πράγματα μαζί. Η συνεργασία μου μαζί της στη διάρκεια των προβών ήταν υπέροχη, έχω πει πολλές φορές πως νιώθω ότι με εξέλιξευποκριτικά, ανακάλυψα νομίζω πολλά πράγματα μαζί της τα οποία θα κουβαλώ πλέον στη δουλειά γενικότερα.

3. Τι σας αρεσει στο έργο στην ηρωιδα που υποδύεστε;

Το έργο είναι εξαιρετικά σύγχρονο και πολύ άμεσο, κάτι που μου αρέσει πολύ. Επίσης έχει πολλές ανατροπές. Ξεκινάει σαν μια ιστορία ενός μεγάλου έρωτα, μια ιστορία που οι περισσότεροι έχουμε ζήσει και εξελίσσεται με τρόπο που δεν μπορείς να φανταστείς. Ο Dennis Kelly είναι σπουδαίος συγγραφέας, κατα τη γνώμη μου, και το έργο αποτελεί τρανταχτή απόδειξη.Καταφέρνει μέσα του να κρύψει με πολύ έξυπνο τρόπο μεγάλα μυστικά που όταν αποκαλύπτονται,αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να μην τα είδες. Τα πιο γοητευτικά στοιχεία της ηρωιδας γαι μένα είναιη αμεσότητά της και η ειλικρίνειά της, είναι φοβερός ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεται την ιστορία της.

4. Το έργο είναι πολύ επίκαιρο, κρίνοντας από όλα αυτά τα περιστατικά έμφυλης βίας για τα οποία ακούμε καθημερινά. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;

Με επηρεάζει, όπως όλους. Είναι σοκαριστικά τα όσα συμβαίνουν, το πόσο συχνά είναι αυτά τα φαινόμενα. Το έργο είναι πολύ επίκαιρο, δυστυχώς ναι. Αφορά πολύ σε ζητήματα έμφυλων ρόλων και συμπεριφορών αλλά και στο πώς η εξουσία συνδέεται με την βία. Τι γίνεται δηλαδή όταν κάποιος νιώθει πως χάνει ένα κομμάτι εξουσίας που μέχρι τότε είχε απέναντι στον άλλο και πώς αυτό επηρεάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Πραγματικά εύχομαι η παράσταση να δίνει τροφή και να αποτελεί αφορμή για συζητήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture