Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Τα Σαράντα Χρόνια Ποίησης του Αντώνη Σκιαθά

Τα Σαράντα Χρόνια Ποίησης του Αντώνη Σκιαθά

Εορτάστηκαν στην κατάμεστη αίθουσα στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών

Η Συγκίνηση του ποιητή Αντώνη Σκιαθά ήταν μεγάλη στην παρουσίαση της τελευταίας ποιητικής του συλλογής " Κατασκοπεία του Χρόνου".

Συμμαθητές και συμμαθήτριές του από το Περιστέρι , συμφοιτητές και συμφοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο Πατρών , ομότεχνοι και ομότεχνες, από όλες τις περιόδους της λογοτεχνικής του ζωής ( περιοδικό Ελί-τροχος, Γραφείον Ποιήσεως, Patras World Poetry Festival, Βραβεία Jean Moreas, Culturebook.gr, τον τίμησαν με την παρουσία τους, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στη επετειακή πρώτη της "Κατασκοπείας του Χρόνου ".

Στο Καφέ του κήπου του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών μίλησαν για το έργο του ποιητή ο κριτικός λογοτεχνίας και εμβληματική μορφή της ελληνικής λογοτεχνίας του δεύτερου μισού του Εικοστού Αιώνα Αλέξης Ζήρας, η Ποιήτρια και καθηγήτρια της Αγγλικής Λογοτεχνίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λιάνα Σακελλίου, ο Ποιητής και Μεταφραστής Βασίλης Πανδής.

Από την "Κατασκοπεία του Χρόνου" διάβασαν κείμενα οι ηθοποιοί Υρώ Μανέ, η Χρυσούλα Παπαδοπούλου και η Ποιήτρια Ελίνα Αφεντάκη.
Παρέμβαση στην Τιμητική εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια από την έκδοση του Ποιητικού του βιβλίου "Παραμεθόριο Νεκροταφείο" έκανε ο μεγάλος μας ποιητής Τίτος Πατρίκιος.

Στην κατάμεστη αίθουσα στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών έδωσαν παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι καθηγητές πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Νίκος Φωτόπουλος, Μαρία Καντωνίδου οι εκδότες Κώστας Κρεμμύδας, Έφη Ριζά, Ζιζί Σαλίμπα.

Ποιητές, ποιήτριες, πεζογράφοι από όλες τις δρώσες λογοτεχνικές γενιές. Μεταξύ άλλων Γιάννης Πατίλης, Ελένη Πριοβόλου, Δήμητρα Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος Μπούρας, Άννα Αφεντουλίδου, Τζούλια Γκανάτσου, Γιάννης Δούκας, Γιώργος Συμπάρδης, Αγγελική Πεχλιβάνη, Ηρώ Νικοπούλου, Παναγιώτης Κερασίδης κ.α
Ο πρόεδρος και ποιητής της εταιρείας συγγραφέων Ιωσήφ Βεντούρας.
Οι εικαστικοί Γιάννης Στεφανάκις, Σμαράγδα Παπούλια, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Παναγιώτα Δουλαβέρα.
Οι μεταφραστές Rony Bou Sampa, η Larissa Vergou και η διευθύντρια του Τσεχικου Κέντρου στην Ελλάδα Goulia Kouligova.

Ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς συγκινημένος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες όπως και τον εκδότη των εκδόσεων ΑΩ Πέτρο Μιχάλη καθώς η "Κατασκοπεία του Χρόνου" οδεύει για την δεύτερη έκδοσης της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture