Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ν. Σερέτης: Ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά μέχρι και την επόμενη Πέμπτη

Ν. Σερέτης: Ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

«Το φθινόπωρο δηλώνει ουσιαστικά παρόν και θα συνεχίσει να το κάνει για το ερχόμενο 7ημερο με την αλλαγή που έχει συντελεστεί στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία να ευνοεί πλέον την διέλευση διαδοχικών ατμοσφαιρικών διαταραχών από την περιοχή μας με τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις να έχουν εκτοπιστεί οριστικά» τονίζει στο thebest.gr στην πρόγνωσή του για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα στην περιοχή μας, ο γεωλόγος-προγνώστης Νικόλας Σερέτης. «Κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα δυτικά και όχι μόνο τμήματα της χώρας μας μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη με τον υδράργυρο να σημειώνει παράλληλα πτώση από την Δευτέρα, σε φυσιολογικά όμως, για την εποχή που διανύουμε επίπεδα» αναφέρει.

 

Όσον αφορά την περιοχή της Αχαΐας και την πόλη της Πάτρας αναμένεται, ο Νικόλας Σερέτης, αναφέρει: «Άστατος καιρός το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου με κατά περιόδους τοπικές μπόρες αλλά και με σημαντικά διαστήματα βελτιωμένου καιρού (το τελευταίο περισσότερο το Σάββατο).

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι-απόγευμα της Κυριακής και μέσα στην Δευτέρα με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Νέα κακοκαιρία από το μεσημέρι-απόγευμα της Τρίτης με χρονική διάρκεια περίπου μέχρι και την Πέμπτη τις πρωινές ώρες με εκ νέου εκδήλωση έντονων φαινομένων.

Διατήρηση του υδραργύρου στα επίπεδα των 21-23°C ελέω των νοτίων ανέμων, μέχρι και την Κυριακή. Πτώση της θερμοκρασίας από την Δευτέρα 21/11 με μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές της τάξης των 16-18°C και ελάχιστες 11-12°C».

Πότε βλέπει να φτιάχνει ο καιρός: «Ενδείξεις για βελτιωμένο καιρό υπάρχουν για το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκυριακο 25-27/11, είναι νωρίς όμως ακόμη σε προγνωστικό επίπεδο για να ειπωθεί κάτι με σχετική ασφάλεια».

Χαρακτηριστικό των όσων προαναφέρθηκαν είναι το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις