Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έτοιμη για «μάχη» στο Δημοτικό η Παραλία- «Μας εξαπάτησαν και εμάς και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης»

Πάτρα: Έτοιμη για «μάχη» στο Δημοτικό η ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι κάτοικοι

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Παραλίας Πατρών με την εγκατάσταση και λειτουργία Πράσινου Σημείου στην περιοχή. «Δεν είναι το Πράσινο Σημείο, είναι το κεντρικό Πράσινο Σημείο. Το σκέτο Πράσινο είναι τέχνασμα του Πελετίδη και της παρέας του, για να παρακάμψουν την αντίσταση του κόσμου. Πρόκειται για το ένα και μοναδικό, κεντρικό Πράσινο Σημείο ολόκληρου του Δήμου Πατρέων, που θα μαζεύει όλα τα υλικά και τα απόβλητα ανακύκλωσης. Μας τα φέρνει μέσα στα σπίτια μας, να τα διαχειρίζονται, να τα επεξεργάζονται και να βρωμάει ο τόπος» τονίζει στο thebest.gr μέλος της Επιτροπής Αγώνα και του τοπικού συμβουλίου Παναγιώτης Ψυχογιόπουλος.

Το θέμα, όπως έχει ανακοινωθεί, θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι θα δώσουν το «παρών»: «Η επιτροπή αγώνα, το τοπικό συμβούλιο και φορείς, έχουμε κάνει μια συνεδρίαση και αποφασίσαμε αύριο στις 3.30 το μεσημέρι να παραβρεθούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και γι’ αυτό από χθες μοιράζουμε προπαγανδιστικό υλικό στον κόσμο, στους δημότες της Παραλίας, ώστε να κινηθούμε μαζικά».

Ο κ. Ψυχογιόπουλος εξηγεί τους λόγους, που το συγκεκριμένο έργο τους βρίσκει αντίθετους και το  πώς βρέθηκε να ψηφίζεται το 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Το θέμα αυτό, συζητείται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από εκείνη την περίφημη κρυπτώ απόφαση  του Ιουλίου 2021 και έρχεται με την σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή και των 27 μελών των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Οι οποίοι εξαπατήθηκαν, σε εκείνη την συνεδρίαση, δεν τους μίλησαν για χωροθέτηση, δεν τους είπαν που είναι η περιοχή Παλιουριάς, τους έλεγαν ότι ήθελαν την πίστωση και ότι για τη θέση θα γινόταν μετέπειτα συζήτηση. Το έφεραν εκτάκτως το θέμα, ως κατεπείγον στις 2.55 το μεσημέρι και το συμβούλιο συνεδρίαζε στις 3μμ., κανείς δεν ήξερε τίποτα και έτσι το ψήφισαν και οι άνθρωποι προς τιμήν τους, δηλώνουν ότι τους εξαπάτησε ο Πελετίδης και η Λαϊκή Συσπείρωση. Γι΄αυτό υπέγραψαν και υπέβαλλαν αίτημα, πριν μια εβδομάδα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι έρχεται το θέμα προς συζήτηση, αύριο, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι και οι 27 της αντιπολίτευσης, θα ζητήσουν ανάκληση της απόφασης και συζήτηση από μηδενική βάση». Συνεχίζοντας, ξεκαθαρίζει:  «Εμείς δεν είμαστε κατά της ανακύκλωσης, ούτε κατά των Πράσινων Σημείων, όμως από τη στιγμή που λειτουργεί ένας τεράστιος Βιολογικός μέσα στην Παραλία και αυτή τη στιγμή φτιάχνουν τρείς καινούργιες με τεράστιες δεξαμενές, εντός των ορίων της Παραλίας, και θα φέρουν τα λύματα από τον Ψαθόπυργο έως τα Καμίνια και από το Παναχαϊκό έως τη θάλασσα, δηλαδή κάθε κοινότητα που θα φτιάχνει αποχετευτικό θα τα φέρνει στην Παραλία να τα επεξεργάζονται, έ, υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε πληρώσει βαρύ τίμημα σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και τώρα θέλουν να πάνε σε ένα ακόμα κομμάτι της κοινότητας μας και να βρωμίσουν και εκείνο. Να σκοτώσουν την περιουσία μας, το περιβάλλον, το αέρα που αναπνέουμε.  Ο χώρος αυτός είχε αγοραστεί από τον τότε Δήμο Παραλίας, περιοχή Χαραλαμπόπουλου –Μουρτά, για να γίνει χώρος άθλησης και αναψυχής των Παραλιωτών, γιατί είναι οι μεγαλύτερες συνοικίες της Παραλίας και δεν είχε μια παιδική χαρά και έρχεται ο Πελετίδης το 2021, χωρίς να κάνει ούτε αποχαρακτηρισμό, χωρίς να ενημερώσει κανένα τοπικό συμβούλιο, με το έτσι θέλω, ως άλλος Λουδοβίκος και λέει όχι εγώ θα φτιάξω τη διαχείριση ανακύκλωσης απορριμμάτων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις