Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία - Στόλτενμπεργκ: Προετοιμαζόμαστε για παρόμοιες καταστάσεις μετά την πτώση του πυραύλου

Ουκρανία - Στόλτενμπεργκ: Προετοιμαζόμασ...

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι η έρευνα συνεχίζεται - Τι δήλωσε για τη λήξη του πολέμου

«Οι πόλεμοι είναι επικίνδυνοι, συμβαίνουν λάθη», οι νέες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο BBC, μετά την πτώση του πυραύλου στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας.

Ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπογράμμισε ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ τόνισε ότι το Κίεβο έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Την ίδια στιγμή, διεμήνυσε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μελλοντικές κινήσεις κλιμάκωσης που μπορεί να προκληθούν από ατύχημα, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν ειδικοί κώδικες επικοινωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, όπως και ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Μόσχα.

«Προετοιμαζόμαστε για τέτοια περιστατικά εδώ και χρόνια στο ΝΑΤΟ και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι όταν συμβαίνει κάτι ανάλογο στη διάρκεια πολέμου δεν θα τεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.


«Αυτό διασφαλίστηκε εχθές καθώς αντιδράσαμε με ψυχραιμία» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, ο Στόλτενμπερκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να υποστηρίζει το Κίεβο, ενώ εστίασε και στη συνέχιση αποστολής στρατιωτικού υλικού.

«Η Ουκρανία θα έχει τον τελευταίο λόγο» τόνισε, δε, ο ΓΓ για μια πιθανή συμφωνία ειρήνης, υπογραμμίζοντας ότι η Ουκρανία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι παρακολουθούμε έναν πόλεμο επιθετικότητας, στον οποίο η Ρωσία έχει εισβάλλει σε άλλο κράτος» είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Όλοι θέλουμε ειρήνη και μια λύση που θα προκύψει μέσα από συνομιλίες. Όμως την ίδια δτιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι εάν η Ρωσία και ο Πούτιν σταματήσουν τον πόλεμο, τότε και η Ουκρανία θα σταματήσει και θα υπάρξει ειρήνη» συμπλήρωσε.

«Εάν ο πρόεδρος Ζελένσκι και οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν, τότε η Ουκρανία θα πάψει να είναι ανεξάρτητο κράτος» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Ο πόλεμος θα λήξει με τις διαπραγματεύσεις» κατέληξε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις