Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΗΕ: Ειδική συνεδρίαση στις 24 Νοεμβρίου για την κατάσταση στο Ιράν

Φωτογραφία: AP

Φωτογραφία: AP

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε την διεξαγωγή στις 24 Νοεμβρίου ειδικής συνεδρίασης για την κατάσταση στο Ιράν, που συγκλονίζεται από διαδηλώσεις που καταστέλλονται από το ιρανικό καθεστώς.

Το Συμβούλιο αναφέρει ότι η συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη, θα είναι αφιερωμένη στην επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος των πρεσβευτών της Γερμανίας και της Ισλανδίας που κατατέθηκε στα Ηνωμένα Εθνη στην Γενεύη.

Για την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης απαιτείται η υποστήριξη 16 από τα 47 κράτη μέλη - άνω του ενός τρίτου - του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μέχρι στιγμής, 44 χώρες, ανάμεσά τους 17 μέλη του Συμβουλίου, έχουν εγκρίνει το γερμανο-ισλανδικό αίτημα.

Ιράν: Αναφορές για 326 νεκρούς στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά το θάνατο της Μαχσά Αμινί
Στο Ιράν συνεχίζονται οι διαδηλώσεις που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμίνι μετά την σύλληψή της για παραβίαση των ισλαμικών ενδυματολογιών κανόνων που εφαρμόζει κατά των γυναικών το ιρανικό καθεστώς.

Τουλάχιστον 326 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την καταστολή του κινήματος διαμαρτυρίας, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR) με έδρα το Οσλο. Το κύμα διαμαρτυρίας έχει εξελιχθεί σε κίνημα κατά του θεοκρατικού καθεστώτος που ηγείται της χώρας από την πτώση του Σάχη το 1979.

Χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν επίσης συλληφθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, παιδιά, δικηγόροι, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις