Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Μαραθώνιος 2022: 91χρονος δρομέας έδωσε στον ηλικιακό ρατσισμό την απάντηση που του άξιζε

Μαραθώνιος 2022: 91χρονος δρομέας έδωσε ...

Ένα μάθημα ζωής, αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα

Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια δεν έχει χάσει Μαραθώνιο. Έτσι και φέτος, στα 91 του, ήταν και πάλι συνεπής στο ραντεβού του, παίρνοντας τη θέση του στο σημείο εκκίνησης από τον Μαραθώνα με προορισμό το Καλλιμάρμαρο, για μία απόσταση δεκάδων χιλιάδων μέτρων.

Ο Στέλιος Πρασσάς, που είχε συγκινήσει κατά τον τερματισμό του στον περσινό Μαραθώνιο, αποτέλεσε και φέτος τον γηραιότερο δρομέα, σε μία κούρσα γεμάτη ζωντάνια, αισιοδοξία, αλλά και έναν ισχυρό συμβολισμό. Με το αξιοζήλευτο πείσμα του, την αγνή αγάπη του για τον αθλητισμό, τη συνέπειά του στη δική του "ρουτίνα", δεν κερδίζει μόνο τον χρόνο, αλλά και τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων μας.

Παράλληλα, στέλνει ένα μήνυμα ζωής προς κάθε νέο, ενώ δίνει και μία έμπρακτη αποστομωτική απάντηση στον ηλικιακό ρατσισμό, η οποία έρχεται στο σωστό -χρονικά- σημείο, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό που καταγγέλθηκε σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης. Εκεί που ένας άλλος ηλικιωμένος, φέρεται να εκδιώχθηκε επειδή η ηλικία του, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, δεν "ευθυγραμμιζόταν" με την... πολιτική του καταστήματος.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports