Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα «Dodo» θα προβληθεί με ειδικούς υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους

Η νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα «Dodo» ...
Μαρτάτος Tάκης

Το φιλμ που έχει πάρει καλές κριτικές θα προβληθεί με όρους καθολικής προσβασιμότητας από 14 έως και 16/11, στις 19.00 και των 21.00 στην Αίθουσα 1, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το «Dodo», η νέα ταινία του σκηνοθέτη Πάνου Χ. Κούτρα που ξεκίνησε τις κινηματογραφικές του πτήσεις από το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Καννών και πρόσφατα προβλήθηκε με επιτυχία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, παίζεται από την Πέμπτη 10/11 στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Τώρα που η ταινία που έχει πάρει και καλές κριτικές, συναντάει στις σκοτεινές αίθουσες τους θεατές, πάρθηκε η απόφαση να προβληθεί & με όρους καθολικής προσβασιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εφόσον η ταινία προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 στην Αθήνα), από την ερχόμενη Δευτέρα (14/11) μέχρι την Τετάρτη (16/11), οι προβολές των 19.00 και των 21.00 στην Αίθουσα 1, θα πραγματοποιούνται με ειδικούς υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Το σενάριο και την σκηνοθεσία του φιλμ υπογράφει ο Πάνος Κούτρας (Στρέλλα, Xenia), ο οποίος επιστρέφει με μια δραμεντί κωμικών καταστάσεων. Παίζουν οι: Σμαράγδα Καρύδη, Άκης Σακελλαρίου, Τζεφ Μοντάνα, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Γκέλια, Τζομάνα Αλχασάν, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κρις Ραντάνοφ, Μαριέλλα Σαββίδου, Πολύδωρος Βογιατζής, Αχμάντ Κοντάρ, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Άννα Τζορτζίκια, και η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου

Συμπαραγωγοί: Μαρί Πιερ Μασιά, Κλερ Γκαντέα, Τζόσεφ Ρούσουπ, Βαλερί Μπουρνοβίλ, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Πάνος Χ. Κούτρας.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ολυμπία Μυτιληναίου

Σκηνογραφία: Ελενα Βαρδαβά

Κοστούμια: Εύα Γουλάκου

Μουσική: Delaney Blue

Παραγωγή: 100% Synthetic Films LTD (Ελλάδα), MPM Film SARL (Γαλλία), Τarantula Belgique SCRL (Βέλγιο), Pan Entrtainment SA – ΕΡΤ ΑΕ – Στέγη – Ίδρυμα Ωνάση (Ελλάδα).

Ένα παράξενο πουλί που έχει εξαφανιστεί από τον πλανήτη, θα εμφανιστεί σε μια πολυτελή κατοικία, στην καρδιά των γαμήλιων προετοιμασιών, καθώς μια μεγαλοαστή  οικογένεια παντρεύει τη μοναχοκόρη, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει την οικονομική καταστροφή. Μέσα στις επόμενες μέρες, το άκακο και φοβισμένο Ντόντο θα νιώσει παγιδευμένο και θα καθορίσει τις εξελίξεις. Τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου.

Διάρκεια: 132 λεπτά.

Διανομή από την εταιρεία Tulip.

To Flix.gr χάρισε 4 αστέρια στην ταινία αναφέροντας πως « πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα είναι η ανθρώπινη τραγικωμωδία του μέλλοντος. Ελαφριά σαν πούπουλο και βαριά σαν την ανθρώπινη συνείδηση. Επίσημη συμμετοχή στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture