Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την απώλεια του Θανάση Τσιπινάκη

Πάτρα: Συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση ...

Η συναυλία στις 26/11/2022 γίνεται & με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων του Pink the City, της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη/έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα (10) χρόνων από την απώλεια του Θανάση Τσιπινάκη, αείμνηστου ιδρυτή, καλλιτεχνικού διευθυντή & Μαέστρου της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, αλλά και τη συμπλήρωση δέκα χρόνων του Pink the City, της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη/έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, του Συλλόγου Γυναικών Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, ο Σύλλογος Φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, διοργανώνει μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία.

Η συναυλία έχει τίτλο «Δέκα & Δέκα», Δέκα χρόνια στιγμές.

Εκλεκτοί καλεσμένοι της εκδήλωσης θα είναι η μοναδική ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου με την υπέροχη φωνή και ο αγαπημένος λυρικός τραγουδιστής Κώστας Θωμαΐδης, φίλοι και συνοδοιπόροι της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, από τα πρώτα της βήματα, πλαισιωμένοι πάντα από τις μαγευτικές μελωδίες των μουσικών της ορχήστρας με τα μαντολίνα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 20.00, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου

Τη συναυλία θα διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

*Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας.

Τιμή εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 20 ευρώ, Άνω Διάζωμα: 15 ευρώ.

Διάθεση εισιτηρίων:

ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ (ΓΟΥΝΑΡΗ 37, 4ος όροφος).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” Δήμου Πατρέων

Αναστάσιος Συμεωνίδης, Μουσική Διεύθυνση

Βάγια Ζεππάτου, Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας

Ηλίας Καρκαβέλιας, Κόντρα Μπάσο

Διονύσιος Μπάστας, Ηχητικός Σχεδιασμός – ηχοληψία

Νίκος Σωτηρόπουλος, Φωτιστικός Σχεδιασμός

Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Σχεδιασμός Αφίσας

Δίηχο, Εκτέλεση παραγωγής.

Ο Θανάσης Τσιπινάκης που έφυγε από τη ζωή στα 55 του μόλις χρόνια το Νοέμβριο του 2012, ήταν ένας πολύπλευρος μουσικός και αρχιμουσικός. Είχε σπουδάσει βιολί στην τάξη του αείμνηστου Μιλτ. Παπανικολάου και αρμονία, αντίστιξη, ενοργάνωση στην τάξη του Δ. Μπαζού. Παράλληλα, σπούδασε κιθάρα και πήρε πτυχίο από την τάξη του Ανδρέα Μπαζού, ενώ παρακολούθησε Σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τον Α. Κοντογεωργίου και διεύθυνσης ορχήστρας (με τον Αλ. Μυράτ). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος (1987) του “Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου” (μουσικής κίνησης που λειτούργησε στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Πάτρας). Το 1981 ανέλαβε τη διεύθυνση του Μουσικού Ομίλου “Πατραϊκή Μαντολινατα” και “Μικτή Χορωδία” και το 1983, τη διεύθυνση της Χορωδίας Μυρτουντίων στην Ηλεία.

Το 1985 ίδρυσε την περίφημη Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων και το 1992, την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Αμαλιάδας. Ως διευθυντής μουσικών Συνόλων, είχε δώσει περισσότερες από 200 συναυλίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία). Είχε γράψει 2 μελέτες για το μαντολίνο και τις ορχήστρες νυκτών εγχόρδων (τις οποίες εξέδωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πατρέων).

Εργασίες του με θέμα τη μουσική του μαντολίνου στην Ελλάδα έχουν δημοσιευτεί σε ξένα Περιοδικά (το γερμανικό Zupfmusik, το ιαπωνικό Freets και το Classical Mandolin Society of America). Είχε λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς Διοργανώσεις και το 1994 (μετά από πρόσκληση της “Federazione Mandolinistica Italiana”) μετέσχε στην κριτική Επιτροπή του 1ου διεθνούς Διαγωνισμού Μαντολίνου (Φερράρα).

Με τη θαυμάσια Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων έχουν συνεργαστεί πολλοί σημαντικοί Έλληνες τραγουδιστές και μουσικοί, ανάμεσα τους οι Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώργος Ανδρέου, ο Μανώλης Μητσιάς, η Τάνια Τσανακλίδου, η Μαρίζα Κωχ, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture