Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κυνηγοί χαλκού ξήλωσαν μέχρι και τα πόμολα από το σπίτι γνωστού Πατρινού - ΦΩΤΟ

Κυνηγοί χαλκού ξήλωσαν μέχρι και τα πόμο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τα ρόπτρα πόρτας είχαν συναισθηματική και ιστορική αξία

Οι κυνηγοί χαλκού δεν βλέπουν τη συναισθηματική αξία των υλικών. Μόνο πόσο θα "πιάσει" στη μαύρη αγορά του χαλκού. Κατα καιρούς τα ρεπορτάζ έχουν καταγράψει ξήλωμα ακόμη και σχαρών φρεατίων ομβρίων υδάτων, με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται από τα κενά που αφήνουν. Την Τετάρτη το βράδυ στόχος έγινε το σπίτι στην Άνω Πόλη της Πάτρας, του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κοτοπούλη. Οι άγνωστοι αφαίρεσαν τα πόμολα (παραδοσιακά ρόπτρα πόρτας) από τις πόρτες, έτσι όπως έστεκαν εκεί για δεκαετίες.

Αυτό για το οποίο αναρωτιέται ο κ. Κοτοπούλης είναι, εκτός των άλλων, η πολύ μικρή αξία αυτών των χάλκινων στοιχείων τα οποία ο δράστης ή οι δράστες θα πωλήσουν σε κάποια μάντρα η χυτήριο "μαύρης" ανακύκλωσης. Ο γνωστός επιχειρηματίας παραθέτει σε ανάρτηση που έκανε στα social media, τη συναισθηματική αξία που είχαν για εκείνον και όποιον μπορούσε να την αναγνωρίσει, τα ρόπτρα που παρέμεναν επί δεκαετίες, στη θέση τους, πάνω στις πόρτες.

Τι έγραψε στα social media ο Γιώργος Κοτοπούλης

"Σε λίγο θα μπουν σπίτια μας & θα μας πάρουν & τις κατσαρόλες.Τι αξία σε σίδερο να εχουν τρια ροπτρα πόρτας; Χειροποίητα χέρια από μαντέμι & μπρούτζο βιδωμενα καλά στέκονταν στην ίδια θέση σχεδόν ένα αιώνα.Φωτογραφισμενα από ασπρόμαυρες Hasselblad & τελευταία Nikon Z9 μέχρι με ξυλομολίβια τις αποτύπωναν σε χαρτί.Εφυγε το Τραμ που περναγε από μπροστά τους & αυτά έμεναν εκεί να θυμίζουν μια άλλη εποχή.Οπως αρμόζει σε αυτή την πανέμορφη περιοχή,την καρδιά της παλιάς Πάτρας μας.

Πολλες φορές χτύπαγα με αυτό τον τρόπο για να μου ανοίξουν την πόρτα,το κουδούνι πιοκί ένα άψυχο κουμπί.Με τον τρόπο του χτυπήματος,όπως εσκαγε το σιδερένιο χέρι επάνω στη πόρτα καταλάβαινες ποιος είναι,αλλά & σε τι φάση ήταν....Μπορώ εύκολα να δω & να μάθω αυτόν που τα ξερίζωσε,αλλά η αυτοδικια,αυτή που του αξίζει,σήμερα θεωρείται & είναι πράξη κολάσιμη.Θα ποιώ ένα διαβασμενο Ron Havana Maestro να γλυκαθω & δεν θα ξανακοιταξω τις πόρτες μου σε αυτό το ύψος...Καλησπέρα σας-Buenas tardes".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις