Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας "Η Φόνισσα" με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες απ...

Η ταινία “Η Φόνισσα” σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2023 σε διανομή από την Tanweer

Τις πρώτες ημέρες των γυρισμάτων της διανύει η κινηματογραφική παραγωγή της Tanweer Productions σε συμπαραγωγή της View Master Films, “Η Φόνισσα” όπου πρωταγωνιστεί η σπουδαία ηθοποιός μας Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, καθώς και στα επιβλητικά και τραχιά τοπία της Λακωνικής Μάνης, της Κρήτης και της Σκιάθου, της ιδιαίτερης πατρίδας του σπουδαίου λογοτέχνη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα και σενάριο: Κατερίνα Μπέη.

Πρωταγωνιστούν πλάι στην  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Μαρία Πρωτόπαππα, η Έλενα Τοπαλίδου, και οι Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης και η Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Η αριστουργηματική νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, “το κοινωνικό μυθιστόρημα” που θεωρείται ορόσημο της ελληνικής λογοτεχνίας, η εμβληματική “Φόνισσα” μεταφέρεται στον κινηματογράφο με ένα πράγματι, κορυφαίο καστ. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της αινιγματικής Φόνισσας και της κόρης της ενσαρκώνουν οι εκλεκτές Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (“Ευτυχία”) και Μαρία Πρωτόπαππα (“Σασμός”), ενώ το κεντρικό καστ συμπληρώνουν ιδανικά η Έλενα Τοπαλίδου (“Μαγνητικά Πεδία”), η Πηνελόπη Τσιλίκα (“Σιωπηλός Δρόμος”) και η Γεωργιάννα Νταλάρα (“Ο Βυσσινόκηπος”).

Τη σκηνοθεσία του διεισδυτικού αυτού ψυχογραφήματος ανέλαβε η πολυσχιδής Εύα Νάθενα (“Νύφες”) στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο σινεμά, ενώ ταυτόχρονα επιμελείται τη σκηνογραφία και τα κοστούμια για να αποδώσει τη μοναδική ατμόσφαιρα της ταινίας, η οποία διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα σε ένα ξεκομμένο νησί. Το σενάριο, που αιχμαλωτίζει τις ακραίες ψυχολογικές διακυμάνσεις και τις αιχμηρές κοινωνικές προεκτάσεις της περίπλοκης Φόνισσας, φέρει την υπογραφή της πολυτάλαντης Κατερίνας Μπέη (της τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ1, “Τα Καλύτερα μας Χρόνια”).

Σύνοψη

Σε ένα δυστοπικό τοπίο, σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η χήρα Χαδούλα έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της μετέδωσε η μητέρα της – μια σκυτάλη αβάσταχτη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την περιφρόνηση στο φύλο της. Μέσα της όμως, η Χαδούλα αντιστέκεται και, τελικά, επαναστατεί έμπρακτα. Αντιτίθεται στον ηθικό νόμο της τοπικής κοινωνίας και αποφασίζει να “λυτρώσει”  όσα περισσότερα κορίτσια μπορεί. Οι πράξεις της σταδιακά αυτονομούνται μέχρι που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Κατατρεγμένη, εγκαταλείπει το σπίτι της και κατευθύνεται στο καταφύγιο της που είναι η φύση. Όμως όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει πως καλά έπραξε όσα έπραξε, ένα χρόνιο τραύμα την καταδιώκει παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Η ταινία “Η Φόνισσα” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2023 σε διανομή από την Tanweer και θα την δούμε και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture