Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δεν έχει αποφασίσει εάν θα διεκδικήσει την προεδρία το 2024

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δεν έχει αποφασίσει ε...

Το 2021 ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που του επιτρέπει να διεκδικήσει δύο ακόμη προεδρικές θητείες

Η φθορά, οι φήμες για τα προβλήματα υγείας, οι προβλέψεις για την πτώση. Ουκ ολίγα μέσα ενημέρωσης έχουν χύσει μελάνι για την πορεία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην πολιτική, με πολλούς να τον έχουν παρομοιάσει κατά καιρούς, αξιολόγωντας τη διακυβέρνηση και τον χρόνο της παραμονής του στην εξουσία, με τσάρο.

Ωστόσο, όπως έχει μεταδώσει το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα διεκδικήσει μια νέα προεδρική θητεία το 2024.

Οι δηλώσεις αυτές του Ντμίτρι Πεσκόφ έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στην εξουσία βρίσκεται ο Πούτιν από το 1999. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ρωσίας από το 2012 και προηγουμένως είχε εκτίσει θητεία από το 2000 έως το 2008.


Στη θέση του πρωθυπουργού ήταν από το 1999 έως το 2000, επί προεδρίας Γιέλτσιν, ενώ τον ίδιο ρόλο είχε από το 2008 έως το 2012. Αντάλλαξε ρόλους με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας από το 2020.

Το 2021 ο Πούτιν υπέγραψε, δε, νόμο που θα του επιτρέπει να διεκδικήσει δύο ακόμη προεδρικές θητείες έξι χρόνων, κάτι που θα παρέτεινε την παραμονή του στην εξουσία έως το 2036.

Δημοσιεύματα που έχουν τελευταία κυκλοφορήσει θέλουν τον Πούτιν να υποφέρει όχι μόνο από έντονο πόνο, αλλά και από παρενέργειες των φαρμάκων, όπως πρήξιμο στο πρόσωπο και κενά μνήμης.

To Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί από κάμερες να παρουσιάζει τρέμουλο στα χέρια ή στα πόδια.

Πρόσφατα, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε με σημάδια στο πάνω μέρος του χεριού του που έμοιαζαν να προκλήθηκαν από κάποιου είδους ενδοφλέβια θεραπεία, πυροδοτώντας ακόμα περισσότερες εικασίες για την υγεία του.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις