Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κυβερνοεπιθέσεις παρέλυσαν κρατικές ιστοσελίδες της Πολωνίας και της Σλοβακίας

Κυβερνοεπιθέσεις παρέλυσαν κρατικές ιστο...

Ποιες υπηρεσίες επηρεάστηκαν - Ερευνάται η προέλευση των επιθέσεων

Κυβερνοεπίθεση άγνωστης προέλευσης παρέλυσε το εσωτερικό δίκτυο του κοινοβουλίου της Σλοβακίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα.

Μια παρόμοια επίθεση, αλλά μικρότερου εύρους, διατάραξε επίσης τις εργασίας της Άνω Βουλής του πολωνικού κοινοβουλίου.

«Όλο το δίκτυο υπολογιστών του κοινοβουλίου παρέλυσε» είπε ο αντιπρόεδρος της σλοβακικής Βουλής Γκάμπορ Γκρέντελ. «Γύρω στις 11 το πρωί, ετοιμαζόμασταν να ψηφίσουμε όταν ο διευθυντής της διοικητικής υπηρεσίας μας ενημέρωσε ότι είχε γίνει κυβερνοεπίθεση στο πληροφοριακό σύστημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κοινοβουλίου, από την επίθεση επηρεάστηκαν όλες οι συσκευές του δικτύου, μεταξύ των οποίων και εκείνες που χρησιμοποιούνται στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.


Η συνεδρίαση διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 8 Νοεμβρίου.

Στην Πολωνία, ο πρόεδρος της Γερουσίας Τόμας Γκρότζκι είπε στους δημοσιογράφους ότι σημειώθηκε κυβερνοεπίθεση διάρκειας περίπου μίας ώρας, η οποία ωστόσο δεν εμπόδισε τους γερουσιαστές να συνεχίσουν τη συζήτηση και να ψηφίσουν.

«Μια επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS) έπληξε τους διακομιστές του ιστοτόπου της Γερουσίας. Η επίθεση προήλθε από πολλαπλές κατευθύνσεις μεταξύ των οποίων και από το εσωτερικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Γκρότζκι, η επίθεση ενδέχεται να συνδέεται με ένα ψήφισμα που υιοθέτησε την Τετάρτη η Γερουσία, με το οποίο ζητούσε να χαρακτηριστεί «τρομοκρατικό καθεστώς» η ρωσική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις