Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε έξαρση οι παιδικές ιώσεις- Γεμίζουν τα Επείγοντα- Με covid μωρό 49 ημερών

Πάτρα: Σε έξαρση οι παιδικές ιώσεις- Γεμ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι να κάνουν οι γονείς

Σε έξαρση βρίσκονται οι παιδικές ιώσεις. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω τόσο των απότομων εναλλαγών των καιρικών συνθηκών όσο και λόγω του ανοίγματος των σχολείων, παρατηρείται αυξημένη προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και στους παιδιάτρους.

Οι ιώσεις που στην παρούσα χρονική περίοδο εμφανίζονται στα παιδιά είναι κυρίως γαστρεντερίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού, ωστόσο όπως τονίζει στο thebest.gr ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο του Ρίου Γαβριήλ Δημητρίου, «δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Οι ιώσεις αυτές είναι περαστικές και κάνουν τον κύκλο τους σε τρεις με πέντε ημέρες».

Τα συμπτώματα των ιώσεων δεν δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία, όμως οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, μιας και οι ιώσεις είναι μεταδιδόμενες και όπως λέει ο κ. Δημήτριου, «εάν οι γονείς δουν ότι τα παιδιά τους αρρώστησαν, να μην τα στέλνουν στο σχολείο γιατί κινδυνεύει όχι μόνο να επιδεινωθεί η κατάστασή τους αλλά να κολλήσουν και άλλα παιδάκια».

Οι νοσηλείες στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Ρίου

Με την αύξηση των ιώσεων αλλά και με τον covid, στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου, στην παρούσα χρονική στιγμή, έχουν αυξηθεί και οι νοσηλείες. Με covid νοσηλεύονται τρία παιδιά, ηλικίας 3 μηνών, 49 ημερών και 11 ετών, ενώ υπάρχουν και δυο ύποπτα κρούσματα, ηλικίας 12 ετών και 7μιση μηνών. Επίσης, νοσηλεύονται δυο παιδιά με πνευμονία, ένα με μυοκαρδίτιδα και κάποια που είναι εμπύρετα και παρακολουθούνται. Τέλος, να αναφέρουμε ότι νοσηλεύεται ένα ακόμα παιδάκι που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου με αεροδιακομιδή από την Κέρκυρα, το οποίο παρουσιάζει αστάθεια και παρακολουθείται από τους γιατρούς της Παιδιατρικής.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις