Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά την Παρασκευή η διάθεσή του - Κοντά στο €1,4 το λίτρο η τιμή του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά την Παρασκευ...

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης - Στα 11 λεπτά ανά Kwh διαμορφώνεται η τιμή του φυσικού αερίου για οικιακή κατανάλωση τον Οκτώβριο

Σε επίπεδα κοντά στο 1,4 ευρώ το λίτρο, ή κάτω και από αυτό αναμένεται αύριο Παρασκευή η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά μεγάλος διυλιστικός όμιλος προχώρησε σε σημαντική έκπτωση στην τιμή προμήθειας της αγοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η έκπτωση είναι 6 λεπτά το λίτρο (7,5 λεπτά μαζί με το ΦΠΑ), που σημαίνει ότι η τιμή εκκίνησης υποχωρεί από το 1,42-1,45 ευρώ που ήταν η τελευταία εκτίμηση. Ειδικότερα, μπορεί να υποχωρήσει (ανάλογα με την εμπορική πολιτική κάθε εταιρείας ή και πρατηριούχου) μέχρι και το 1,37-1,38 ευρώ το λίτρο.

Οι τιμές εκκίνησης θα διαμορφωθούν την Παρασκευή με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης.

Πήγες της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι η ζήτηση τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της χειμερινής περιόδου θέρμανσης θα είναι υποτονική λόγω του ύψους των τιμών αλλά και των ευνοϊκών σχετικά καιρικών συνθηκών τουλάχιστον στη νότια Ελλάδα.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη (13/10) κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με νομοτεχνικές βελτιώσεις για το επίδομα θέρμανσης.

Το επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται άπαξ επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α., που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, που εισάγουν πετρέλαιο θέρμανσης και τους κατόχους άδειας πωλητή πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν εισαγωγές, ως δικαιούχους της επιδότησης.

Επίσης, προβλέπεται ότι το τελικό συνολικό ύψος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν. 3054/2002 (Α’ 230), στην εσωτερική αγορά από τους ως δικαιούχους της επιδότησης προς τα πρατήρια καυσίμων, τους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και τους τελικούς καταναλωτές, οικιακούς καταναλωτές, βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

Φυσικό αέριο: Στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα για την οικιακή κατανάλωση

Την ίδια ώρα, στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του φυσικού αερίου για την οικιακή κατανάλωση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγές της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κλάδο. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει τους φόρους καθώς και την επιδότηση που έχει ανακοινωθεί από τη ΔΕΠΑ, η οποία φτάνει στα 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις