Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Σαν και σένα καμιά: Μια καθηλωτική Ναόμι Κάμπελ στο Alexander McQueen show

Σαν και σένα καμιά: Μια καθηλωτική Ναόμι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Mε ολοκέντητη ολόσωμη φόρμα, εμπνευσμένη από τους πίνακες του Ιερώνυμου Μπος, το 52χρονο super model στο Λονδίνο

Δέσποσε λαμποκοπώντας η 52χρονη Ναόμι Κάμπελ με ολόσωμη φόρμα γεμάτη πούλιες και κρύσταλλα και εικαστικό τύπωμα, ρούχο που ενσωμάτωνε τα υποδήματα με το γυάλινο τακούνι, καλύπτοντας το σώμα της από τους ώμους ως τις πατούσες. Τα catsuits έστω κι αν απαιτούν υποδειγματικές σιλουέτες ήρθαν για να μείνουν μετά την εμμονή με το Balenciaga style. Η Ναόμι απογείωσε την τάση με ελεύθερα τα σγουρά της μαλλιά και έντονα βαμμένα μάτια στην βρετανική πρωτεύουσα και τα σχετικά στιγμιότυπα έκαναν ταχύτατα το γύρω του κόσμου.

 

 

Εκτός του καθιερωμένου ημερολογίου των fashion shows και των προγραμμάτων των εβδομάδων μόδας, παρουσίασε στο Λονδίνο την συλλογή του για την επόμενη άνοιξη ο διάσημος βρετανικός οίκος Alexander Mc Queen. Hταν μια λαμπερή μέρα του Οκτωβρίου, η προχθεσινή στο Old Royal Naval College. Η επικεφαλής creative director Σάρα Μπάρτον με τον τίτλο «First Sight» αποφάσισε να κηρύξει μέσα από τις δημιουργίες της τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Εμπνευση η απεικόνιση του καλού και του κακού στους πίνακες του Ιερώνυμου Μπος και το μάτι ως «Μεγάλος Αδελφός» όπως τον οραματίστηκε ο Τζορτζ Όργουελ στο «1984».

Πολλοί δεν γνωρίζουν πως και ο ίδιος ο Alexander Mc Queen, αυτός ο αξεπέραστος αυτόχειρας- ιδιοφυία είχε επηρεαστεί από τις  τρομακτικές χίμαιρες και τις  θρησκευτικές αλληγορίες στο έργο του Μπος στην τελευταία συλλογή του, Fall 2010. Η σκοτεινή εποχή του Μεσαίωνα μαζί με το λονδρέζικο πανκ και το πρωτοποριακό βλέμμα στο μέλλον, έχει σφραγίσει άλλωστε όλη τη διαδρομή του label. Η Μπάρτον τύπωσε στα ρούχα της τα διογκωμένα μάτια ως βασικό μοτίβο , να παρατηρούν την εποχή μας αρνητικά και θετικά ταυτόχρονα. Εκανε επίσης αναφορά στο διάκοσμο των ρούχων στο διάσημο έργο «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων-The Garden of Earthly Delight». Χειροκροτήθηκαν υπαιθρίως τούλινα φορέματα,  puff-sleeves,  biker jackets, δυναμικά δερμάτινα, ασύμμετρα μήκη, πολλά ανοίγματα cutouts, δεξιοτεχνικά κεντήματα, παντελόνια bumsters και γενικότερα το sexy tuxedo tailoring. Παρούσες front row Τζάνετ Τζάκσον και Λάρα Στόουν. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View