Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Τεράστιες καταστροφές σε ενεργειακές υποδομές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Ουκρανία: Τεράστιες καταστροφές σε ενεργ...

Έφθασε το πρώτο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας από τη Γερμανία

Αμείωτοι συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία, τη στιγμή που νέα πλήγματα με στόχο ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, κεντρικά της χώρας, προκάλεσαν «σοβαρές καταστροφές», όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνισένκο.

«Οι Ρώσοι εκτόξευσαν πυραύλους ενάντια σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές Πάβλογκραντ και Καμιανσκέ: υπάρχει σοβαρή καταστροφή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «πολλά χωριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

«Στην περιοχή εφαρμόζεται ένας τρόπος συνολικής εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μπορούν να λειτουργούν νοσοκομεία, μεταφορές και άλλες σημαντικές κοινωνικές υποδομές», πρόσθεσε, ζητώντας από τους κατοίκους να «κάνουν εξοικονόμηση ρεύματος».

Άλλες περιοχές επλήγησαν σήμερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς με στόχο ενεργειακές υποδομές.

Στον Νότο, «ως αποτέλεσμα επιδρομών από drone και πυραύλους, δύο εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές» στην περιοχή Βίνιτσα (νοτιοδυτικά), τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, σύμφωνα με τη νότια διοίκηση του ουκρανικού στρατού στο Facebook.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λβιβ (δυτικά) είχε αναφέρει «τρεις εκρήξεις σε δύο εγκαταστάσεις υποδομών στην περιοχή».

Στην Ουκρανία το πρώτο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας από τη Γερμανία
Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε σήμερα το πρώτο από τα τέσσερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας IRIS-T SLM τα οποία το Βερολίνο είχε ανακοινώσει πως θα στείλει στο Κίεβο, σύμφωνα με πηγή του γερμανικού υπουργείου Άμυνας που επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Το εν λόγω σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναχαίτιση πυραύλων σε ύψος έως και 20 χιλιομέτρων και απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων.

Η παράδοση του πρώτου IRIS-T SLSM επισπεύστηκε στον απόηχο του μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός χθες σε διάφορες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας, προκαλώντας τον θάνατο αμάχων και καταστρέφοντας ενεργειακές υποδομές, ως αντίποινα για την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Στο πλευρό της Ουκρανίας η G7
Η G7 δεσμεύτηκε να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των ηγετών της Ομάδας των Επτά και τις συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ οι ηγέτες προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε χρήση από την Ρωσία πυρηνικών όπλων θα έχει σοβαρές συνέπειες.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική, διπλωματική και νομική υποστήριξη και θα σταθούμε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί», υπογραμμίζει το ανακοινωθέν.

«Διαβεβαιώσαμε τον πρόεδρο Ζελένσκι ότι είμαστε απτόητοι και σταθεροί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεται η Ουκρανία για να διατηρήσει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα».

Παράλληλα οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 καταδίκασαν τις πιο πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία και δήλωσαν ότι θα καταστήσουν υπόλογο τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τους υπεύθυνους.

«Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο και υπενθυμίζουμε ότι οι επιθέσεις αδιακρίτως κατά αθώων αμάχων πληθυσμών συνιστούν έγκλημα πολέμου», προσέθεσαν στο ανακοινωθέν τους.

Οι ηγέτες επέκριναν επίσης την «ανεύθυνη ρητορική για τα πυρηνικά» της Ρωσίας.

«Αποδοκιμάζουμε τα σκόπιμα ρωσικά βήματα κλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένης της μερικής επιστράτευσης εφέδρων και της ανεύθυνης πυρηνικής ρητορικής, που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις