Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λουτρό Αμφιλοχίας: Αθώος ο ιδιοκτήτης καφενείου για την πολύνεκρη έκρηξη του 2015

Λουτρό Αμφιλοχίας: Αθώος ο ιδιοκτήτης κα...

Εκδικάστηκε η υπόθεση στην Λευκάδα

Με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης κατά συρροή και κατά συναυτουργία δια ενέργειας, κάθησε χθες Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας ο ιδιοκτήτης του καφενείου στο Λουτρό της Αμφιλοχίας, που το 2015 είχε τιναχτεί στον αέρα από διαρροή φιάλης υγραερίου, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας άλλα δέκα περίπου.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η σύζυγος του -κατηγορούμενου σήμερα- ιδιοκτήτη του καφενείου.

Το Μικτό ορκωτό δικαστήριο της Λευκάδας αθώωσε ομόφωνα τον Σ.Κ.

Η εισαγγελέας στην εισήγησή της, που ήταν αθωωτική, επικαλέσθηκε και την έκθεση του πραγματογνώμονα η οποία έλεγε ότι η διαρροή στην φιάλη που έσπειρε το θάνατο στο καφενείο δεν προήλθε από αναγόμωση που τυχόν έκανε ο κατηγορούμενος αλλά από ρήξη τοιχώματος στην συγκόλληση της φιάλης (η φιάλη ήταν κατασκευασμένη την δεκαετία του 60). O δικηγόρος του κατηγορούμενου, Περίανδρος Τσίτσικας, αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση για τον πελάτη του άφησε αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης στις εισαγγελικές αρχές του Αγρινίου που την χειρίστηκαν τότε. Να σημειωθεί ότι ο Σ.Κ εμφανιζόταν μέχρι τώρα τρεις φορές το μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Η φονική έκρηξη ισοπέδωσε το καφενείο στις 4 Φεβρουαρίου του 2015. Τελευταίο θύμα, ήταν τέσσερις μήνες μετά, ένας 67χρονος που νοσηλεύονταν στο Αττικό νοσοκομείο, στην Αθήνα.

Στις 23 Μαρτίου του 2021, ακριβώς ενάμισι μήνα μετά την έκρηξη, ένας 73χρονος κάτοικος της κοινότητας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Άλλο ένα από τα θύματα είχε χάσει τη μάχη τις επόμενες ημέρες, ενώ στις 11 και 13 Φεβρουαρίου είχαν ξεψυχήσει στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ένας 80χρονος  και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η 42χρονη ιδιοκτήτρια του καφενείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις