Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Παναγιώτη Μπούρδαλα

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του ε...

Τίτλος του, «Από την Αχαϊκή γη έως του κόσμου τα πέρατα - Για μια απελευθερωτική θε-ανθρωπολογία: υποδείγματα, θραύσματα, Μεγάλη Σύνοδος 2016, 3η Ρώμη»

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Από την Αχαϊκή γη έως του κόσμου τα πέρατα» του Παναγιώτη Α. Μπούρδαλα θα πραγματοποιηθεί από τις εκδόσεις Το Δόντι και τις Εκδόσεις Αρμός, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στις 20.00 στο «Mosaic/Πολιτισμός & Δημιουργικότητα» στην οδό Ερμού 112, στην Πάτρα.

Για το βιβλίο, ο πλήρης τίτλος του οποίου είναι «Από την Αχαϊκή γη έως του κόσμου τα πέρατα - Για μια απελευθερωτική θε-ανθρωπολογία: υποδείγματα, θραύσματα, Μεγάλη Σύνοδος 2016, 3η Ρώμη», θα μιλήσουν, μαζί με τον συγγραφέα, οι:

- Βίκυ Κρούσκα, συνταξιούχος φιλόλογος, ποιήτρια

- Νεκτάριος Στελλάκης, Αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Πατρών

- Χριστόφορος Γ. Παπασωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός θεολόγος, ΜΑ Επιστήμες της Αγωγής

- Ελένη Ι. Βογιατζάκη, Δρ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Παναγιώτης Αντ. Μπούρδαλας έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κέρτεζη Καλαβρύτων. Τελείωσε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε για 33 χρόνια συνειδητά μόνο ως καθηγητής τάξης (φυσικός) σε σχολεία της Αχαΐας. Υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος στην Β΄ και Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και με πολλές ευθύνες. Έχει εκλεγεί τακτικό μέλος στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αχαΐας και αναπληρωματικό μέλος στο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας. Διετέλεσε μέλος του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Έχει δραστηριοποιηθεί σε πολιτισμικές δράσεις, τοπικά ζητήματα, προσπάθειες πρόληψης και ενοριακούς πυρήνες. Ασχολήθηκε ενεργά επίσης με το φοιτητικό και γονεϊκό κίνημα, συχνά από θέσεις ευθύνης. Διατηρεί το ιστολόγιο «Το Μανιτάρι του Βουνού» και την ιστοσελίδα «Αποικία Ορεινών Μανιταριών». Είναι ειδικός ερευνητής της Κέρτεζης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του θεολογικού περιοδικού «Σύναξη», του πολιτικού «Σημάδια», του πατρινού θεολογικού/πολιτισμικού α-περιοδικού «Ψωμί και Κρασί» και της εκπαιδευτικής εφημερίδας «Ρωγμές και Παρεμβάσεις» στην Πάτρα. Αρθρογραφεί συχνά σε ιστοσελίδες και περιστασιακά στην εφημερίδα «Η Χριστιανική».

Τον τελευταίο καιρό αρθρογραφεί με τη στήλη «Βουραϊκές νύξεις» στην καλαβρυτινή εφημερίδα «ΩΡΑ των Καλαβρύτων». Έχουν εκδοθεί από τον «Αρμό» τα βιβλία: «Τα νερά των βουνών και η Κέρτεζη» (2018), «Στα ίχνη του συλλογικού ανθρώπου» (2019), «Αποστάξεις σε καιρούς δυστοπίας» (2020) και «Όταν παιδεία και ποίηση συναντούν την επανάσταση 1821» (2021).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture