Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το περίεργο παρατσούκλι που έχει βγάλει ο βασιλιάς Κάρολος στην Μέγκαν Μαρκλ

Το περίεργο παρατσούκλι που έχει βγάλει ...

Πως την ονόμασε

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει βγάλει ένα μυστικό παρατσούκλι στην Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με το νέο βιβλίο της royal expert Κέιτι Νίκολ με τον τίτλο The New Royals.

 Όταν η Μέγκαν Μαρκλ εντάχθηκε στη βασιλική οικογένεια, ήταν σαφές στον Κάρολο πως θα μπορούσε να διαχειριστεί τα πάντα.  Λόγω της «σκληρότητας και της ανθεκτικότητας» της Μαρκλ, ο Τσαρλς ονόμασε τη νύφη του «Tungsten», σύμφωνα με την New York Post.

Το τουνγκστένιο (ή βολφράμιο) είναι ένα σπάνιο χημικό στοιχείο που είναι γνωστό για την ανθεκτικότητά του. Θεωρείται ως ένα από τα «σκληρότερα στοιχεία» στη φύση, σύμφωνα με το Live Science.  «Στις κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος είναι σκληρό και σπάνιο (στερεό) μέταλλο. Στη Γη βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά στη μορφή χημικών ενώσεων. Ταυτοποιήθηκε ως νέο (για τότε) χημικό στοιχείο το 1781 και πρωτοαπομονώθηκε ως (ελεύθερο) μέταλλο το 1783. Τα σημαντικά ορυκτά του συμπεριλαμβάνουν το βολφραμίτη και το σεελίτη. Στη στοιχειακή του μορφή είναι αξιοσημείωτο για την αντοχή του, αλλά ιδιαίτερα για το γεγονός ότι έχει την υψηλότερη θερμοκρασία τήξης (3410±20°C) από όλα τα χημικά στοιχεία.

 Έχει πολύ υψηλή πυκνότητα (19.300 kg/m³), που είναι συγκρίσιμη με τις αντίστοιχες του ουρανίου και του χρυσού, και πολύ υψηλότερη (κατά περίπου 1,7 φορές) από την πυκνότητα του μολύβδου. Το πολυκρυσταλλικό βολφράμιο είναι εγγενώς εύθραυστο και δυσκολόχρηστο σκληρό υλικό. Ωστόσο, το καθαρό μονοκρυσταλλικό βολφράμιο είναι πιο ελατό, και μπορεί να κοπεί με πριόνι σκληρού χάλυβα», αναφέρει η Wikipedia.

Η Νίκολ τόνισε ότι ο Κάρολος έκανε τη συγκεκριμένη παρατήρηση για την Μέγκαν, πριν ακόμα παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι.

Στην πρώτη της κοινή εμφάνιση με τον Χάρι, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την πριγκίπισσα Κέιτ στο Royal Foundation Forum τον Φεβρουάριο του 2018, η «Μέγκαν ήταν το αστέρι της τετράδας», γράφει στο βιβλίο της.

«Ήταν εκλεπτυσμένη, παθιασμένη και αστεία, χρησιμοποιώντας όλες τις τηλεοπτικές της ικανότητες. Αυτή ήταν μια στιγμή αφύπνισης για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ όταν συνειδητοποίησαν ότι η Μέγκαν ήταν πολύ εντυπωσιακή, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και πολύ ικανή, σύμφωνα με μια πηγή», συνεχίζει η ειδικός στα βασιλικά θέματα.

Η Νίκολ σημειώνει στο βιβλίο ότι ένας βοηθός τους, της είπε ότι η εμφάνιση αυτή ήταν η στιγμή που ο Γουίλιαμ και η Κέιτ κατάλαβαν ότι έπρεπε να «ανεβάσουν ρυθμούς στο παιχνίδι».

Σημειώνεται ότι η Μέγκαν και ο Χάρι ανακοίνωσαν ότι θα παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, δύο χρόνια αργότερα, προκαλώντας ρήξη στην οικογένεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight