Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πλήθος κόσμου στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ο Μεταφραστής» - Παρών & ο Πρέσβης της Κούβας

Πλήθος κόσμου στην επίσημη πρεμιέρα της ...

Ένας πολιτικά επίκαιρος «Μεταφραστής» σε σκηνοθεσία των Rodrigo και Sebastian Barriuso -Το φιλμ ξεκίνησε από τις 6/10 να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τρίτης 4/10 στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ο Μεταφραστής» στο STUDIO art cinema στην πλ. Αμερικής στην Αθήνα που έγινε παρουσία του Πρέσβη της Κούβας, κ. Aramis Fuente Hernandez. Ένα σημαντικό γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα κοινό που στηρίζει έναν διαφορετικό πιο αληθινό κινηματογράφο. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του STUDIO, Βελισσάριος Κοσσυβάκης, καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κούβας και έπειτα τον κάλεσε επί σκηνής να χαιρετήσει.

Η ταινία «Ο Μεταφραστής» είναι μία ταινία που αποκαλύπτει ένα γεγονός, το οποίο ακόμα και τώρα παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό. Είναι η ξεχωριστή πράξη αλληλεγγύης που έδειξε η Κούβα, το νησί της Επανάστασης, στο λαό της Σοβιετικής Ένωσης μετά το τραγικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ τον Απρίλιο του 1986.

«Ήταν κυρίως, μία πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Δεν την υποκίνησε κανένα πολιτικό ή άλλου τύπου συμφέρον ενώ ταυτόχρονα αναγνώριζε τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς».

Έτσι το έθεσε ο Πρέσβης της Κούβας Aramis Fuente Hernandez, ο οποίος δεν μίλησε για την ίδια την ταινία αλλά για το πραγματικό γεγονός που πραγματεύεται η ταινία.

«Η Κούβα, παρά τις δυσκολίες και τα πολλαπλά σοβαρά προβλήματα που είχαν προκύψει εξαιτίας του εμπάργκο που της είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ, ήταν πρόθυμη να υποδεχτεί τα παιδιά θύματα του Τσερνόμπιλ και να τους προσφέρει την απαιτούμενη φροντίδα,η οποία δόθηκε παρά τις δυσκολίες που γνωρίσαμε κατά την διάρκεια της «ειδικής περιόδου», μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστικών χωρών» συνέχισε εξηγώντας πως η Κούβα σχεδίασε και εκτέλεσε ένα δωρεάν πρόγραμμα κλινικών εξετάσεων και περίθαλψης για 26.000 παιδιά από την Ουκρανία, την Ρωσία και την Λευκορωσία. Ένα πρόγραμμα που εφάρμοσε  χωρίς να υπολογίσει το κόστος, σε μία εποχή που υπέφερε από την έλλειψη βασικών αγαθών εξαιτίας του εμπάργκο που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ.

Γι’ αυτό και «Ο Μεταφραστής» των Rodrigo και Sebastian Barriuso παραμένει μία επίκαιρη και βαθιά πολιτική ταινία. Απεικονίζει την καθημερινότητα  των παιδιών θυμάτων που βρίσκουν την θεραπεία σε μία επαναστατική κοινωνία όπου οι ανθρώπινες αξίες δεν θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλισμού. Από την άλλη είναι ένα ντοκουμέντο που αποκαλύπτει μία ακόμα πράξη αλληλεγγύης την οποία η Κούβα ούτε διαφήμισε, ούτε την εκμεταλλεύτηκε με οποιονδήποτε τρόπο.

Η ταινία «Ένας Μεταφραστής» θα προβάλλεται από την Πέμπτη 6/10 στους κινηματογράφους ΓΑΛΑΞΙΑΣ (Λεωφ. Μεσογείων 6, Αθήνα), ΕΛΙΖΕ (Νυμφαίου 12, Αθήνα) και STUDIO (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής).

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συγκινητική ταινία ήταν & η Επίσημη πρόταση της Κούβας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2020. Είχε προβληθεί με επιτυχία και στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα.

Διάρκεια: 107 λεπτά.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Rodrigo Santoro, Maricel Álvarez, Yoandra Suárez, Nikita Semenov, Jorge Carlos Perez Herrera.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture