Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Καταγγελτικός Balenciaga: Κύλησε (κυριολεκτικά) στη λάμψη την πολυτέλεια και τον πλουτισμό

Καταγγελτικός Balenciaga: Κύλησε (κυριολ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Πάει» το glam κατά το Demna Gvasalia που λέρωσε τα μοντέλα και είχε guest τον Κάνιε Γουέστ

Ποτέ δεν εξαντλείται το αιρετικό πνεύμα που διέπει τα Balenciaga shows με τη ματιά του γεωργιανού προβοκάτορα Demna Gvasalia. Ξένισε κι αυτή τη φορά το Παρίσι με το λασπωμένο catwalk, δηλώνοντας πως η εποχή της απελπισίας, της ανέχειας, του πολέμου, του φασισμού δεν τον κάνει διόλου να αισιοδοξεί. Στόχος ήταν να απομυθοποιήσει τελείως την ιδέα της πολυτέλειας και τον κόσμο που ακόμα την επιδεικνύει.

Κάθε καρέκλα στο επιβλητικό Parc des Exposition de Villepinte, διέθετε σημείωμα από τον Demna: «Αυτή η επίδειξη είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση της αλήθειας και στο να μένεις προσγειωμένος». Πριν καθίσουν, οι  θεατές έπρεπε να περπατήσουν πολύ προσεκτικά στην οριοθετημένη περιοχή ώστε να μην διακινδυνεύσουν να λερωθούν με τη λάσπη, άλλωστε λίγο μετά τα μοντέλα γέμισαν λεκέδες μέσα σε αυτό τον τεχνητό, αλληγορικό βούρκο. Ο Demna είχε προλογίσει το The Mud Show εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τον τρόπο που η μόδα χαρακτηρίζει τους ανθρώπους.

«Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν μπορώ να είμαι αυτή τη στιγμή. Το συγκεκριμένο σόου εξέφρασε ακριβώς τα συναισθήματά μου, από τη μουσική μέχρι το σκηνικό… Μίλησε πραγματικά για τη στιγμή που ζούμε», διαμήνυσε. Με ηχητική επένδυση ένα δυνατό soundtrack techno μουσικής που ακουγόταν σαν μετα-αποκαλυπτική επικήδειος, έγινε η έναρξη με πρώτο μοντέλο τον Κάνιε Γουέστ ή αλλιώς Ye. Ηταν ντυμένος σαν φρουρός, φύλακας ή action hero με oversized combat jacket με πολλές τσέπες και δερμάτινο biker παντελόνι. Η πρώην σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν με τα παιδιά τους και τις αδελφές της Κλόε και Κάιλι ήταν εκεί. Επιθέματα, τραύματα, μωρά κούκλες σε μάρσιπο, και σακουλάκια τσιπς αντί για τσάντες πλαισίωσαν τα ρούχα. Μια πλήρης αποκαθήλωση του glam. «Το να κάνεις κάτι βρώμικο είναι πολύ πιο δύσκολο, από το να το κάνεις κάτι τέλειο. Έχουμε ένα ολόκληρο τμήμα τώρα που φθείρει και λερώνει τα ρούχα. Δείχνω το πώς θα ήθελα να δω τους ανθρώπους να ντύνονται. Τι συμβαίνει όταν το χιόνι λιώνει; Προφανώς μετατρέπεται σε λάσπη. Έψαχνα την αλήθεια, κάτι που κάνω συνεχώς στη δουλειά μου» είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View