Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς περιγράφουν οι κάτοικοι την «κατασκήνωση» Ρομά στην πλατεία Κύπρου

Πάτρα: Πώς περιγράφουν οι κάτοικοι την «...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Παιδικές πάνες, σερβιέτες και σεξ πίσω από τους θάμνους και τους κάδους- Δώδεκα άτομα, εκ των οποίων το ένα ΑμεΑ ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι γύρω από την πλατεία Κύπρου   απέναντι από το στάδιο της Παναχαϊκής. Η περιοχή, εδώ και αρκετά καιρό, έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα με τους Ρομά να ζουν κυριολεκτικά εκεί σαν να πρόκειται για το σπίτι τους.

Πάτρα: Κοιμούνται στρωματσάδα στην πλατεία Κύπρου

Δεν  είναι λίγες μάλιστα οι φορές που το συγκεκριμένο σημείο της πλατείας κάτω από την οδό Νοταρά έχει απασχολήσει την αστυνομία. Χαρακτηριστικό είναι ότι δέχεται σήμα για αυτό το θέμα περίπου κάθε τρεις ώρες.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής η κατάσταση που επικρατεί είναι απίστευτη. Πίσω από τους θάμνους και τους κάδους της πλατείας  βρίσκονται και γίνονται τα πάντα. Παιδικές πάνες, χρησιμοποιημένα ήδη προσωπικής υγιεινής, σύριγγες είναι μόνο μερικά από αυτά που μαρτυρούν τι συμβαίνει εκεί. Όπως μας εξηγούν, πρόκειται για περίπου 12 άτομα, άνδρες, γυναίκες αλλά και βρέφη.  Μάλιστα μεταξύ τους βρίσκεται και ένα άτομο με αναπηρία.

«Η περιοχή έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους να βρεθεί μία λύση γι΄ αυτούς. Δεν είπε κανείς ότι η εικόνα μας χαλάει την αισθητική, όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πολλοί οπό αυτούς είναι συχνά αν όχι κάτω από την επήρεια  ναρκωτικών, σίγουρα υπό την επήρεια  αλκοόλ. Τις περισσότερες ώρες όλο και κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους, φωνάζει προκαλώντας ένταση.

Πίσω από τους θάμνους υπάρχουν τα πάντα. Πάνες, σερβιέτες, σύριγγες ενώ σε αυτά τα σημεία αυτοί οι άνθρωποι ικανοποιούν όλες τους τις ανάγκες . Πολλές φορές μάλιστα αντιλαμβανόμαστε ότι κάνουν και σεξ» λέει κάτοικος της περιοχής που γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί.

Παρά τη σοβαρότητα του ζητήματος, ουσιαστική κίνηση από κάποιον φορέα για την επίλυση του ζητήματος δεν έχει γίνει ενώ μέρα με τη μέρα το σημείο  μετατρέπεται σε «άβατο».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις