Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η διάσημη ιδιοκτήτρια ρεστωράν, Σύλβια Γου - Sylvia Wu έφυγε από τη ζωή

Η διάσημη ιδιοκτήτρια ρεστωράν, Σύλβια Γ...

Στο εστιατόριο της στη νότια Καλιφόρνια που έκλεισε το 1998, είχαν γευματίσει πολλά διάσημα αστέρια του Χόλιγουντ

Η Σύλβια Γου - Sylvia Wu, ιδιοκτήτρια του διάσημου εστιατορίου «Ο κήπος της Madame Wu» στη Σάντα Μόνικα στη νότια Καλιφόρνια που προσέλκυε τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ για τέσσερις δεκαετίες, «έφυγε» από τη ζωή, σε προχωρημένη ηλικία και για την ακρίβεια σε ηλικία 106 ετών, όπως έγραψαν οι LA Times.

Η Madame Wu είχε γεννηθεί στις 24 Οκτωβρίου του 1915 (σε λίγο καιρό θα γινόταν 107 ετών) και έμαθε να μαγειρεύει παρακολουθώντας την οικιακή βοηθό να ετοιμάζει γεύματα για την εύπορη οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη. «Δεν είχα οικογένεια στην Αμερική, είχε αναφέρει. «Το ταξίδι διήρκεσε 40 ημέρες και λόγω του πολέμου υπήρχε συσκότιση σε όλη τη διαδρομή».

Άνοιξε το εστιατόριο της το 1959 γιατί συνέχεια έβλεπε «κακό τσοπ σούι παντού» όπως είχε παραπονεθεί μιλώντας στην εφημερίδα USA Today. Έγινε αμέσως διάσημο για το μενού και τη διακόσμησή του σε σχήμα παγόδας. Η Γου υποδεχόταν τους διάσημους πελάτες της φορώντας πάντα ένα μακρύ μεταξωτό φόρεμα ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στο τηλέφωνο.

Στο «Madame Wu's Garden» η θρυλική ηθοποιός Μέι Γουέστ προτιμούσε την κρύα πεπονόσουπα, ο Γκρέγκορι Πεκ και ο Πολ Νιούμαν απολάμβαναν το τοστ με γαρίδες και πίτες με καβούρια, ο Φρανκ Σινάτρα και η Μία Φάροου φιλέτο μοσχαράκι ενώ η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό έπαιρνε πάντα την ψητή πάπια Πεκίνου.

Ο κήπος της Madame Wu στις μεγάλες του δόξες, στην Wilshire Boulevard, πραγματικά ήταν πόλος έλξης της ελίτ του Hollywood και όχι μόνο. Χωρούσε μέχρι 300 άτομα, είχε γωνιές με τρεχούμενα νερά και τολμηρές κόκκινες τοιχογραφίες και άλλα στοιχεία της άπω Ανατολής.

Λέγεται πως εκεί είχε δειπνήσει η σούπερ σταρ Elizabeth Taylor μετά την πρεμιέρα του “Who’s Afraid of Virginia Woolf?” ενώ τακτικός πελάτης ήταν και ο Robert Redford ενώ ο Cary Grant είχε δώσει στην Madame Wu μία συνταγή για νόστιμη σαλάτα κοτόπουλο.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight