Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ιστορικά εγκαίνια της OPAP Arena - Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια-ΒΙΝΤΕΟ

Ιστορικά εγκαίνια της OPAP Arena - Η ΑΕΚ...

Όλα όσα έγιναν στη γιορτή της Ένωσης

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η OPAP Arena, άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της για να υποδεχθεί την ομάδα, τους θρύλους και φυσικά τον κόσμο της Ένωσης.

Εδώ και 19 χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ ανυπομονούν για την επιστροφή στο “σπίτι” τους, αλλά η OPAP Arena έχει πάρει πια… σάρκα και οστά, με μία φαντασμαγορική τελετή να ανοίγει την αυλαία της νέας εποχής για την ομάδα.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ πήραν  πάντως θέση από χθες, αφού εκατοντάδες πέρασαν έξω από το νέο γήπεδο της Ένωσης και έριξαν μία πρώτη ματιά, ενώ το βράδυ δημιουργήθηκε και… ατμόσφαιρα κερκίδας από τους οργανωμένους της Ένωσης.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ έδωσε το παρών στην OPAP Arena για τα εγκαίνια του νέου σπιτιού της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σπουδαίες προσωπικότητες της ιστορίας της Ενωσης αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου πήραν θέση στις εξέδρες της Αγιάς-Σοφιάς. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Θωμάς Μαύρος, ο Κώστας Νεστορίδης, ο Ανδρέας Σταματιάδης, ο Λάκης Νικολάου, ο Ηλίας Ατματσίδης κι άλλες μεγάλες δόξες της ΑΕΚ βρίσκονται στα ιστορικά γενέθλια καθώς πρόκειται για μια ημέρα γιορτής για τον σύλλογο.

Παράλληλα, όμως στην OPAP Arena δίνουν το παρών και προσωπικότητες απ' τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Ξεχωρίζει η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όπως επίσης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αλλά και του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, του Γιάννη Σγουρού, του Γιώργου Λιάνη που επιμελήθηκε και τα κείμενα της εκδήλωσης. Ακόμα στη Νέα Φιλαδέλφεια παρόντες είναι ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Πάνος Κιάμος, o Kωνσταντίνος Αργυρός, ο Γιώργος Μητσικώστας, ο Γιάννης Βούρος και ο Χάρης Ρώμας και με τις ιδιότητές τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Δίπλα στον Δημήτρη Μελισσανίδη βρίσκεται και ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης

«Περιμέναμε πολύ. Υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε, αλλά είμαστε πάλι εδώ. Φαίνεται το έχει η μοίρα μας. Δεν είναι απλά μια σημαντική βραδιά. Η ΑΕΚ συναντά απόψε την ιστορία της. Σε δύο χρόνια θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της ιστορίας της. Αυτή την ιστορική επιβεβαίωση δεν τη ζούμε μόνο εμείς που παρακολουθούμε την τελετή, μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας.

Κάπου εδώ δίπλα μας είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης. Από ψηλά μας κοιτούν οι Πατριάρχες μας. Ο Νίκος Γκούμας και ο Λουκάς Μπάρλος. εκεί και οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι σε αυτές τις κερκίδες. Μαζί μας είναι και οι φίλοι και τα αδέρφια που δεν πρόλαβαν αυτά τα εγκαίνια. Ζουν ανάμεσά μας. Είναι όλοι εκείνοι που πριν από 98 χρόνια ήρθαν εδώ να δουλέψουν εθελοντικά για να στεγάσουν την ιστορία μας.

Εδώ όλος ο πλανήτης θα μάθει τις αρχές και τα ιδανικά που προσφέρει αυτή η ομάδα. Δεν θέλω να χαλάσω τη σημερινή γιορτή για να απαριθμήσω τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Ευχαριστώ τον Θεό γιατί ό,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας το νέο γήπεδο να χτιστεί σε αυτό τον ιερό χώρο. Η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά ένα γήπεδο, είναι ένα Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στα Μουσεία της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Οι θύρες έχουν τα ονόματα των πατρίδων των παππούδων μας. Των αλησμόνητων πατρίδων. Μέσα από αυτές τις πύλες οι φίλαθλοί μας θα μπαίνουν στη δική τους πατρίδα. Το γήπεδο αυτό είναι φυλαχτό. Σας είχα πει δεν μπορούσαμε να κάνουμε σχέδια για την ομάδα μας πριν το γήπεδο. Πλέον η ΑΕΚ έχει τα πιο ισχυρά θεμέλια και ανάγκη έχει μόνο τον κόσμο της. Αυτό εδώ το γήπεδο ανήκει στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Αυτό το γήπεδο από σήμερα έχει έναν τοποτηρητή, έναν φρουρό, τον Δικέφαλο Αετό που στέκεται υπερήφανος στην κεντρική είσοδο του γηπέδου μας. Και αυτό το γήπεδο δεν χρωστάει πουθενά ούτε ένα ευρώ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports